Kuchyňský set 5 nožů Xinzuo® B20 z damaškové oceli
Související produkty
Detailní popis produktu
Jiné, ale pořád stejné
Ruční práce, 66 vrstev kvalitní damaškové oceli a (ne)skutečně ostrá čepel. Nože se tak od sebe liší jediným – tvarem a velikostí. Tak, aby vám v kuchyni při vaření nic nechybělo.
- S univerzálním nožem Xinzuo® Utility B20 dosáhnete precizních řezů i na malé ploše. Hodí se zejména na ovoce a zeleninu.
- Díky velké čepely šéfkuchařského nože Xinzuo® Chef B20 jednoduše naporcujete maso nebo nakrouháte zelí.
- O filetování a jemné plátky masa se zase postará Xinzuo® Carving B20.
- Nejmenším v celé sadě je pak Xinzuo® Paring B20 určený na precizní vyřezávání a loupání ovoce a zeleniny.
- Posledním nožem je pak Xinzuo® Santoku B20. S jeho zaoblenou špičkou a robustní čepelí jednoduše nadrtíte, očistíte a nakrájíte cokoliv. S minimálním úsilí.
Ostrost se skrývá v detailu
A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Ergonomická rukojeť z pakka dřeva perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Jednoltivé dřevěné pláty se do sebe pod velkým tlakem laminují. Závěrečné opracování zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. Díky tomu všemu je pakka rukojeť odolná a pevná. A navíc nádherně vypadá. Barva je různá – od světlé až po čokoládově tmavou. Vždycky záleží na tom, jaká dřeva se pro výrobu použijí. A právě díky tomu víte, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Díky tomu, že žádné dva kusy nejsou stejné.
... a damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.
Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Porovnání nožů
Materiály a ostrost zůstávají. Mění se jen jejich tvar, velikost a celková hmotnost.
Nůž pro šéfkuchaře Xinzuo® Chef B20 (8")
Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2 mm |
Materiál rukojeti: | pakka wood |
Prvky rukojeti: | hladká |
Hmotnost: | 215 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní
Nůž Xinzuo® Santoku B20 (7")
Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2 mm |
Materiál rukojeti: | pakka wood |
Prvky rukojeti: | hladká |
Hmotnost: | 208 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní
Nůž na ovoce a zeleninu Xinzuo® Utility B20 (5")
Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2 mm |
Materiál rukojeti: | pakka wood |
Prvky rukojeti: | hladká |
Hmotnost: | 96 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní
Filetovací nůž Xinzuo® Carving B20 (8")
Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2,2 mm |
Materiál rukojeti: | palisandr |
Prvky rukojeti: | hladká |
Hmotnost: | 192 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní
Loupací a zdobicí nůž Xinzuo® Paring B20 (3,5")
Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2 mm |
Materiál rukojeti: | pakka wood |
Prvky rukojeti: | hladká |
Hmotnost: | 83 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní
Luxusní dárkové balení
Profesionální nože Xinzuo® B20 si zaslouží pořádný obal. Každý vám tak přijde v originální dárkové krabičce. Spolu s ni dostanete i certifikát potvrzující jejich pravost a kvalitu. Pokud sadu pořizujete jako dárek, doporučujeme k nim přihodit stojan z akáciového dřeva.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Pro ostří pořád jako nové nůž:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití je rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně je neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sady kuchyňských nožů |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Značka: | Xinzuo |
Materiál nože: | Damašková ocel |
Set nožů: | ano, 5ks |
Série: | XINZUO B20 |
Štítky: | kvalitní, luxusní, krásné, dárek |
Nože XINZUO
Nože XINZUO
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.