Nůž a sekáček Xinzuo® Cleaver B13H (7")
Kód: B13H-1Související produkty
Detailní popis produktu
Když je sekáček nabroušený
... tak je to radost. O to větší, když se to dělá ručně. Dohlídne se tak na sebemenší detail, a vy tak si tak při sekání můžete být jistí. Rozměrná čepel a ostří z damaškové oceli se hodí téměř na všechno. Nejvíc se ale využívá na porcování větších kusů masa. Projede jím totiž jako po más(l)e.
S nožem Xinzuo® Cleaver B13H (7"):
- nasekáte jakoukoliv zeleninu na jemné nudličky či kousky.
- v podstatě namelete bylinky i kousky vařeného masa.
- naporcujete nebo naplátkujete velké kusy masa.
- naklepete maso nebo rozbijete krunýř pomocí masivní páteře čepele.
- nadrtíte česnek díky jeho široké čepeli.
Ostrost se skrývá v detailu
A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Rukojeť z ebenového dřeva perfektně padne do ruky. A navíc je v podstatě bezúdržbová. Eben je totiž tvrdý, nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. A vždy se dá dokonale vyleštit.
... a taky damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.
Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou mistři na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Parametry nože Xinzuo® Cleaver B13H (8")
Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2,4 mm |
Materiál rukojeti: | eben |
Prvky rukojeti: | 3 ozdobné nýty |
Hmotnost: | 386 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Xinzuo® Cleaver B13H si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Pro ostří pořád jako nové nůž:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Damaškové nožeŘeznické nožeNože CleaverZobrazit další kategorieProfesionální řeznické nožeKvalitní řeznické nožeNože na rybyNože na zeleninuNože XinzuoNože na bylinkyJaponské kuchyňské nožeJaponské kuchyňské damaškové nožeJaponské nože XinzuoSekáček na masoSekáček na rybySekáček na zeleninuSekáček na bylinkyŘeznické sekáčkyJaponské sekáčky |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Značka: | Xinzuo |
Série: | XINZUO B13H |
Typ nože: | Cleaver, řeznické, Japonské |
Použití nože: | maso, ryby, zelenina, filetování, sekání, bylinky |
Materiál rukojeti: | Eben |
Materiál nože: | Damašková ocel |
Délka čepele: | 151 - 200 mm |
Broušení: | oboustranné |
Doporučené umístění gravíru: | u rukojeti dole |
Položka byla vyprodána… |
Nože Xinzuo
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.