Nůž pro šéfkuchaře Xinzuo® Chef B1H (10")
Kód: B1H-210Související produkty
Detailní popis produktu
Základ každé kuchyně
Ať už té profesionální, nebo domácí. Díky masivnímu ručně broušenému ostří z 66 vrstev damaškové oceli a pevného ocelového jádra ukrojí tenhle dlouhý šéfkuchařskýnůž téměř cokoliv. Precizně, jednoduše a jistě.
S nožem Xinzuo® Chef B1H (10"):
- nakrájíte ovoce a zeleninu bez mačkání.
- lehce naporcujete a očistíte maso.
- nakrouháte zelí a nasekáte bylinky.
- si poradíte i s většími kusy.
Ostrost se skrývá v detailu
A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Ergonomická rukojeť z pakka dřeva perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Jednoltivé dřevěné pláty se do sebe pod velkým tlakem laminují. Závěrečné opracování zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. Díky tomu všemu je pakka rukojeť odolná a pevná. A navíc nádherně vypadá. Barva je různá – od světlé až po čokoládově tmavou. Vždycky záleží na tom, jaká dřeva se pro výrobu použijí. A právě díky tomu víte, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Díky tomu, že žádné dva kusy nejsou stejné.
... a taky damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.
Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou mistři na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Parametry nože Xinzuo® Chef B1H (10")
Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2,3 mm |
Materiál rukojeti: | pakka wood |
Prvky rukojeti: | hladká a kulatá |
Hmotnost: | 252 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Xinzuo® Chef B1H si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Pro ostří pořád jako nové nůž:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Damaškové nože |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Série: | XINZUO B1H |
Typ nože: | Chef, řeznické, univerzální |
Použití nože: | maso, ryby, zelenina, ovoce, sýry, filetování |
Značka: | Xinzuo |
Délka čepele: | 251 - 300 mm |
Materiál nože: | Damašková ocel |
Materiál rukojeti: | Pakka |
Broušení: | oboustranné |
Doporučené umístění gravíru: | u rukojeti dole |
Položka byla vyprodána… |
Nože XINZUO
Nože XINZUO
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.