Nůž šéfkuchaře Xituo® Gyuto DMM (8")
Kód: DMM-GSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Základ každé kuchyně
Ať už té profesionální, nebo domácí. Speciální tvar špičky umožňuje plynulé krájení, ale také špikování nebo precizní práce. Díky masivnímu ručně kovanému ostří z damaškové oceli ukrojí téměř cokoliv. Precizně, jednoduše a jistě.
S nožem Xituo® Gyuto DMM (8"):
- nakrájíte ovoce a zeleninu bez mačkání.
- lehce naporcujete a očistíte maso.
- nakrouháte zelí a nasekáte bylinky.
- si poradíte i s většími kusy.
Jedinečnost damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xituo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.
... i vyvážené rukojeti
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z extrémně odolného, přesto lehkého materiálu G10. Perfektně padne do ruky, takže se nůž jednoduše ovládá a zaručuje jistý pohyb. Povrch je totiž nepřilnavý, ale zároveň zabraňuje nechtěnému sklouznutí prstů. Nenasává vlhkost ani pachy. Vydrží tak i drsnější zacházení. A hlavně dlouhé roky bez známek opotřebení.
Mistrovské zpracování i design
V manufaktuře Xituo® touží po jediném – po dokonalých nožích. A daří se jim. Zakládají si totiž nejen na výběru materiálů, ale také jejich zpracování. Spojují tak tradiční ruční výrobu s nejnovějšími technologiemi. Navíc pochází z čínského města Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří.
Jen díky tomu všemu mohou vznikat mistrovská díla, která najdeme v kuchyních šéfkuchařů po celém světě. A která navíc vydrží generace.
Parametry nože Xituo® Gyuto DMM (8")
Jádro čepele: | japonská ocel VG-10 |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 8Cr13MoV* |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2,2 mm |
Materiál rukojeti: | G10** |
Prvky rukojeti: | tři ozdobné nýty |
Hmotnost: | 270 g |
* Složením odpovídá japonské oceli AUS 8. Navzdory vysoké tvrdosti je snadno brousitelná a nerezavějící.
** Extrémně odolný kompozitní materiál ze skelných vláken a epoxidové pryskyřice lisovaných při vysokém tlaku a teplotě
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Xituo® Gyuto DMM si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Pro ostří pořád jako nové nůž:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Damaškové nože |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Série: | XITUO DMM |
Typ nože: | Gyuto |
Použití nože: | maso, ryby, zelenina, ovoce, sýry, filetování |
Značka: | Xituo |
Délka čepele: | 151 - 200 mm |
Materiál nože: | Damašková ocel |
Materiál rukojeti: | G10 |
Broušení: | oboustranné |
Doporučené umístění gravíru: | u rukojeti nahoře |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.