Nůž vykošťovací XITUO BONING DMY (6")
Související produkty
Detailní popis produktu
Speciální, účelný, extrémně ostrý
Kuchařský profesionální nůž Xituo BONING vás okouzlí svým působivým designem a přirozenou účelností. Speciální čepel a velmi dobře padnoucí kulatá dřevěná rukojeť poskytne tu nejlepší kontrolu nejen při vykošťování masa.
Nůž Boning je dokonalý a je užitečnou alternativou šéfkuchařského nože v okamžiku, kdy potřebujete vykostit různé druhy masa. Je vhodný i k běžnému krájení všech druhů potravin od zeleniny až po masné výrobky. Oproti jiným nožům se vyznačuje speciální stavbou čepele konstruovanou tak, aby řezy kolem kostí byly hračkou. Správný řezník, ale ani kuchař amatér, se bez něj prostě nemůže obejít.
Pocítíte radost z dokonalosti jeho řezu
Čepel u nožů Boning má výraznější prohnutí než většina ostatních kuchařských nožů, je tužší a vyznačuje se výrazně odlišnou geometrií. Ručně broušené hrany a mimořádná ostrost čepele zajišťují minimální únik tekutin. Díky tomu bude váš řez kolem kostí daleko přesnější a jednodušší.
Kvalitní jádro z prověřené VG10 oceli je vloženo mezi 66 vrstev 8Cr13MoV ocelí, a tento způsob významně ochraňuje čepel před korozí a spolu s tradiční technikou výroby zajišťuje dlouhou životnost nože. Nože jsou ostřeny na mezinárodní úroveň ostrosti v rozmezí 6,0 - 8,0 N.
Díky ergonomické rukojeti vám nůž padne přesně do ruky
Decentní rukojeť se zadním nýtem je vyrobena z bezúdržbového kompozitního materiálu G10, který se vyrábí lisováním skelné tkaniny a pojí se epoxidovou pryskyřicí. G10 je je vhodný na výrobu střenek a rukojetí nožů. Jedná se o extrémně odolný materiál s výbornou obrobitelností a zajímavou kresbou. Má minimální nasákavost tekutin a široké spektrum využití. Je pevný, tvrdý a lehký.
Japonské umění, preciznost a nové technologie
Nože Xituo jsou opravdu kvalitními noži. Každý nůž je vyrobený ručně a může se pyšnit tím, že je to originál. Proto je možná odchylka od udávaných hodnot a parametrů nože cca ± 0,5 mm. Nože splňují ty nejpřísnější normy.
Nůž je vynikající volbou i jako dárek k různým příležitostem, obzvláště když na čepel necháte dotyčnému vygravírovat nějaký vzkaz.
Parametry nože
Damašková ocel - někdy také jako damascénská ocel nebo damascus steel. Skládá se z velkého počtu vrstev ukovaných do sebe. Cílem této oceli je zlepšit charakteristiku nožů, stejně jako je tomu například u mečů. Nože jsou daleko ostřejší, pevnější a odolnější. Jedno z nejvýraznějších poznávacích znamení jsou “umělecké mapy” na čepeli. Ty vznikají jednotlivým překládáním vrstev. Nejzkušenější výrobci umí vzor přizpůsobit obrazu svému a tím udělat nůž opravdu jedinečným. A my se mezi ně právem řadíme.
Kvalitní dárkové balení
Každý nůž odesíláme v luxusní dárkové krabičce. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože z naší nabídky.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, můžete nám ho zaslat přímo v této dárkové krabičce. Zajistíte tím, že nůž bude během přepravy jako v bavlnce. Po nabroušení vám nůž i s krabičkou zašleme zpět.
Rady a tipy na údržbu
- Nože z damascénské oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- Pro zachování ostrosti nůž nedávejte mezi ostatní špinavé nádobí a ručně jej umyjte a osušte. Zabere to jen chvilku a nůž tím dostává řádnou péči.
- Nekrájejte a nesekejte tvrdé potraviny (zmražené, kosti, staré pečivo), může dojít k vylomení ostří.
- Nože z damaškové oceli jsou velmi křehké, proto je nepoužívejte jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
- Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
- Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Damaškové nože |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Typ nože: | Boning |
Použití nože: | maso, špikování, vykoštění |
Značka: | Xituo |
Délka čepele: | 101 - 150 mm |
Materiál nože: | Damašková ocel |
Materiál rukojeti: | G10 |
Série: | XITUO DMY |
Štítky: | kvalitní, značkové, luxusní, krásné, dárek |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.