Nůž vykošťovací Xituo® Boning DMY (6")

Kód: DMY-6
ZDARMAZDARMA
sku3
1 113 Kč 919,83 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Gravírování
Položka byla vyprodána…

Díky ručně broušenému ostří z damaškové oceli si s vykošťováním poradí každý. Bez výjimky. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Krájí až na kost

A v tomhle případě doslova. Se speciálně tvarovanou úzkou čepelí vykostíte i drobnější kusy. Bát se ale nemusíte ani těch velkých. Jistotu řezu zase zajistí ručně broušené ostří, díky kterému nebudete muset nikde nic pižlat. Nůž tak hladce projede masem a vy ušetříte svoje ruce. I nervy. 

S nožem Xituo® Boning DMY (6"):

  • vykostíte a naporcujete jakékoliv kusy masa.
  • můžete klidně krájet i ovoce a zeleninu.
  • budete mít vždy jistý a precizní řez.

xituo web

Jedinečnost damaškové oceli

Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xituo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

IMG_1455

... i vyvážené rukojeti

Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z extrémně odolného, přesto lehkého materiálu G10. Perfektně padne do ruky, takže se nůž jednoduše ovládá a zaručuje jistý pohyb. Povrch je totiž nepřilnavý, ale zároveň zabraňuje nechtěnému sklouznutí prstů. Nenasává vlhkost ani pachy. Vydrží tak i drsnější zacházení. A hlavně dlouhé roky bez známek opotřebení.

IMG_6230ok

Mistrovské zpracování i design

V manufaktuře Xituo® touží po jediném – po dokonalých nožích. A daří se jim. Zakládají si totiž nejen na výběru materiálů, ale také jejich zpracování. Spojují tak tradiční ruční výrobu s nejnovějšími technologiemi. Navíc pochází z čínského města Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří.

Jen díky tomu všemu mohou vznikat mistrovská díla, která najdeme v kuchyních šéfkuchařů po celém světě. A která navíc vydrží generace

Parametry nože Xituo® Boning DMY (6")

Jádro čepele:  japonská ocel VG-10
Složení damaškové oceli: 66 vrstev oceli 8Cr13MoV*
Tvrdost oceli: 60 ± 2 rockwella
Stupeň ostrosti: 6 až 8 N
Tloušťka čepele:  2,1 mm
Materiál rukojeti: G10**
Prvky rukojeti: tři ozdobné nýty
Hmotnost: 125 g

Složením odpovídá japonské oceli AUS 8. Navzdory vysoké tvrdosti je snadno brousitelná a nerezavějící.
** Extrémně odolný kompozitní materiál ze skelných vláken a epoxidové pryskyřice lisovaných při vysokém tlaku a teplotě.

boning rozm

 

Luxusní dárkové balení

Profesionální nůž Xituo® Boning DMY si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

pouzdro Xituo

Pro ostří pořád jako nové nůž:

  • nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte
  • nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
  • nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
  • chraňte před nárazy a pády. 
  • ukládejte na bezpečné místo. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Damaškové nože
Záruka: 3 roky
Série: XITUO DMY
Typ nože: Boning
Použití nože: maso, špikování, vykoštění
Značka: Xituo
Délka čepele: 101 - 150 mm
Materiál nože: Damašková ocel
Materiál rukojeti: G10
Broušení: oboustranné
Doporučené umístění gravíru: u rukojeti nahoře
Položka byla vyprodána…
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
RM Avatar autora | 11.9.2021
Pekelně ostrý, výtečná řezivost. Kromě vykošťování se s ním i výborně podélně plátkuje, protože se na něj maso vůbec nelepí. A k tomu všemu je i moc krásný. Maximální spokojenost.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: