Nůž vykošťovací XITUO BONING T-1 (6")

990 Kč 818,18 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
16.6.2021

Nůž z rukou řemeslných mistrů Xituo z kvalitní ručně kované a pálené oceli. Tento nůž byl vyvinut speciálně pro vykošťování masa. Při řezu kolem kostí oceníte jeho speciální vlastnosti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Řemeslný, odolný, extrémně ostrý

Kuchařský profesionální nůž Xituo BONING vás okouzlí svým působivým designem a tou nejvyšší kvalitou.  Speciální čepel a velmi dobře padnoucí dřevěná rukojeť  poskytne tu nejlepší kontrolu nejen při vykošťování masa. 

Nůž Boning je dokonalý a je užitečnou alternativou šéfkuchařského nože v okamžiku, kdy potřebujete vykostit různé druhy masa. Je vhodný i k běžnému krájení všech druhů potravin od zeleniny až po masné výrobky. Oproti jiným nožům se vyznačuje speciální stavbou čepele konstruovanou tak, aby řezy kolem kostí byly hračkou. Správný řezník, ale ani kuchař amatér,  se bez něj prostě nemůže obejít.

boning

Dokonalý řez za všech okolností

Čepel u nožů Boning  má výraznější prohnutí než většina ostatních kuchařských nožů a vyznačuje se výrazně odlišnou geometrií. Ručně broušené hrany a mimořádná ostrost čepele zajišťují minimální únik tekutin. Díky tomu bude váš řez kolem kostí daleko přesnější a jednodušší. 

Speciální kompozitní třívrstvá ocel je ručně kovaná a je pálena zkušenými řemeslníky. Ocel je chráněna před korozí, při správném zacházení zajišťuje dlouhotrvající ostrost a spolu s tradiční technikou výroby zajišťuje dlouhou životnost nože. Její kvalita a způsob zpracování přibližuje její vlastnosti a ostrost damaškové oceli.

serie

Díky rukojeti ve tvaru osmiúhelníku vám nůž padne přesně do ruky

Hladká rukojeť do tvaru osmiúhelníku z bezúdržbového materiálu dřeva Eben Ebenové dřevo je extrémně tvrdé, s vysokou hustotou. Má velmi jemnou strukturu, dá se vyleštit do vysokého lesku. Eben je možné díky jeho hustotě potopit ve vodě. Dřevo nepohlcuje pachy a je odolné vůči tekutinám. 

1

Japonský způsob výroby, preciznost a nové technologie

Každý nůž je vyrobený ručně a může se pyšnit tím, že je to originál. Proto je možná odchylka od udávaných hodnot a parametrů nože cca ± 0,5 mm.

Nůž splňuje ty nejpřísnější normy, což potvrzuje i certifikát kvality, který nedávno získal. Nůž je vynikající volbou i jako dárek k různým příležitostem. Bohužel na tyto nože nelze z důvodu kompozice oceli gravírovat.

serie2

Parametry nože

Kovaná ocel -  Při výrobě se železo vyjme ze zdroje tepla a ještě horké se vykovává kladivem do požadovaného konečného tvaru. Kované železo má často charakteristický vláknitý vzhled, ale je měkčí a tvárnější než litina. Železo je vysoce tvářitelné, což znamená, že je možné ho nahřát i opakovaně, a zpracovávat do požadovaných tvarů. Ve skutečnosti je tím pevnější, čím více je zpracováno. Kování má pozitivní vliv na pevnost materiálu vlivem deformace zrn a utvoření vláknité struktury, která způsobuje anizotropii materiálu. Kované a vybrušované nože od sebe na první pohled téměř nerozeznáte, pokud nejste odborník. Navzdory tomu, že kované čepele vykazují vyšší houževnatost a odolávají většímu průhybu. Ve výsledku můžeme říct, že kování mírně zlepší mechanické vlastnosti.

rozm boning

tab boning

Krásné dárkové balení

Každý nůž odesíláme v luxusní dárkové krabičce. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože z naší nabídky. 

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, můžete nám ho zaslat přímo v této dárkové krabičce. Zajistíte tím, že nůž bude během přepravy jako v bavlnce. Po nabroušení vám nůž i s krabičkou zašleme zpět. 

pouzdro Xituo

Rady a tipy na údržbu:

  • Nože z kované neumývejte v myčce na nádobí.
  • Pro zachování ostrosti nůž nedávejte mezi ostatní špinavé nádobí a  ručně jej umyjte a osušte.
  • Nekrájejte tvrdé potraviny (zmražené, kosti, staré pečivo), může dojít k vylomení ostří.
  • Nože z německé oceli jsou velmi křehké, proto je nepoužívejte jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nerezové nože ze speciální oceli
Záruka: 3 roky
Typ nože: Boning, řeznické
Použití nože: maso, vykoštění
Značka: Xituo
Délka čepele: 101 - 150 mm
Materiál nože: Kovaná ocel
Materiál rukojeti: Eben
Série: XITUO T-1
Štítky: kvalitní, značkové, krásné, dárek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: