Nůž Xinzuo® Steak B1R (5")

Kód: B1R-9
1 055 Kč –14 %
Steak 1
1 055 Kč –14 % 897 Kč 741,32 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Gravírování
Položka byla vyprodána…

Ručně broušené ostří a damašková ocel na pořádně vypečený steak. A nebo klidně raw – tenhle nůž totiž zvládne cokoliv.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Aby měl steak pořád šťávu

... ať už si svůj flák masa připravujete jakkoliv. Krvavý nebo propečený, je to jedno. Ručně broušené ostří zasazené v kulaté rukojeti zajistí, že na maso nemusíte tlačit. Díky tomu dosáhnete precizního řezu a všechna šťáva zůstane přesně tam, kde má. V mase. 

S nožem Xinzuo® Steak B1R (5"):

  • nakrájíte steak jakkoliv propečený.
  • naporcujete menší kusy masa připraveného vcelku.
  • nakrájíte ovoce a zeleninu.
  • prošpikujete maso.
  • nahradíte šéfkuchařský nůžpokud preferujete kratší ostří.

kolečko

Ostrost se skrývá v detailu

A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.

Kulatá rukojeť z palisandru perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Navíc je v podstatě bezúdržbová. Jde totiž o poměrně tvrdé dřevo, které nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Barva je různá – od světlé až po čokoládově tmavou. Vždycky záleží na tom, jaký kus dřeva se pro výrobu použije. Proto si můžete být jistí, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Proto, že žádné dva kusy nejsou stejné.

Steak_3

... a taky damaškové oceli

Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

Steak_2

Pocta tradici i vynalézavosti

Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.

A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.

Parametry nože Xinzuo® Steak B1R (5")

Jádro čepele:  10Cr15CoMoV* 
Složení damaškové oceli: 66 vrstev oceli 316L
Tvrdost oceli: 60 ± 2 rockwella
Stupeň ostrosti: 6 až 8 N
Tloušťka čepele:  2 mm
Materiál rukojeti: palisandr
Prvky rukojeti: 2 ozdobné proužky v barvě zlata
Hmotnost: 90 g

Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

 

rozmery

Luxusní dárkové balení

Profesionální nůž Xinzuo® Steak B1R si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

ukazka-krabicky

Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:

  • nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte
  • nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
  • nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
  • chraňte před nárazy a pády. 
  • ukládejte na bezpečné místo. 

Nože XinZuo

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PT Avatar autora | 13.3.2022
Dodání bylo perfektní, oba noře vypadají krásně. Doufám, že budou sloužit řadu let.
5
MP Avatar autora | 17.11.2021
Super kvalita
5
JR Avatar autora | 19.10.2021
právě jsem ho rozbalil. Nůž Je hezký a vypadá to na bezchybný výrobek. Zbytek se ukáže až v praxi.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: