Nůž Xinzuo® Steak B27 (5")

Kód: B27-9
1 035 Kč 855,37 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Gravírování
Položka byla vyprodána…

Ručně broušené ostří a damašková ocel na pořádně vypečený steak. A nebo klidně raw – tenhle nůž totiž zvládne cokoliv.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Aby měl steak pořád šťávu

... ať už si svůj flák masa připravujete jakkoliv. Krvavý nebo propečený, je to jedno. Ručně broušené ostří zajistí, že na maso nemusíte tlačit. Díky tomu dosáhnete precizního řezu a všechna šťáva zůstane přesně tam, kde má. V mase. 

S nožem Xinzuo® Steak B27 (5"):

  • nakrájíte steak jakkoliv propečený.
  • naporcujete menší kusy masa připraveného vcelku.
  • nakrájíte ovoce a zeleninu.
  • prošpikujete maso.
  • nahradíte šéfkuchařský nůžpokud preferujete kratší ostří.

Chef_B27_2_2b

Ostrost se skrývá v detailu

A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.

Rukojeť z palisandru perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Navíc je v podstatě bezúdržbová. Jde totiž o poměrně tvrdé dřevo, které nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Barva je různá – od světlé až po čokoládově tmavou. Vždycky záleží na tom, jaký kus dřeva se pro výrobu použije. Proto si můžete být jistí, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Proto, že žádné dva kusy nejsou stejné.

Ste_2

... a taky damaškové oceli

Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

Ste_1

Pocta tradici i vynalézavosti

Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.

A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.

Parametry nože Xinzuo® Steak B27 (5")

Jádro čepele:  10Cr15CoMoV* 
Složení damaškové oceli: 66 vrstev oceli 316L
Tvrdost oceli: 60 ± 2 rockwella
Stupeň ostrosti: 6 až 8 N
Tloušťka čepele:  2 mm
Materiál rukojeti: palisandr
Prvky rukojeti: 3 ozdobné nýty
Hmotnost: 272 g

Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

rozmery_1

Luxusní dárkové balení

Profesionální nůž Xinzuo® Steak B27 si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

Ste_35

Pro ostří pořád jako nové nůž:

  • nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte
  • nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
  • nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
  • chraňte před nárazy a pády. 
  • ukládejte na bezpečné místo. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Damaškové nože
Záruka: 3 roky
Série: XINZUO B27
Typ nože: Steak
Použití nože: maso, steaky
Značka: Xinzuo
Délka čepele: 101 - 150 mm
Materiál nože: Damašková ocel
Materiál rukojeti: Palisandr
Broušení: oboustranné
Doporučené umístění gravíru: u rukojeti nahoře
Položka byla vyprodána…
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MJ Avatar autora | 5.2.2022
naprostá spokojenost :) vysoká úroveň zpracování.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: