Nůž XITUO SANTOKU DML (6,5")
Související produkty
Detailní popis produktu
Precizní, odolný, extrémně ostrý
Kuchařský profesionální nůž Xituo SANTOKU vás okouzlí působivým designem a tou nejvyšší kvalitou. Typické zdobení damascénské oceli dává nožům krásu, výjimečnost a nenahraditelnost. Široká čepel poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.
Nůž Santoku je dokonalý při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem či sýry. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule, plátkování a čištění masa. Oproti jiným nožům se vyznačuje zakulacenou špičkou čepele. Je velmi oblíbený zejména v asijské kuchyni, ale stále více jej využívají také kuchaři po celém světě.
Dokonalý řez za všech okolností
Čepel u nožů Santoku je širší než u ostatních kuchařských nožů a vyznačuje se výrazně odlišnou geometrií a kulatější špičkou. Ručně broušené hrany a mimořádná ostrost čepele zajišťují minimální únik tekutin. Díky tomu budou pokrmy plné šťávy a vitamínů. I když je čepel nože mohutnější, krájení je velmi snadné a lehké, bez zbytečně vynaložené síly při krájení.
Kvalitní jádro z prověřené VG10 oceli je vloženo mezi 66 vrstev 8Cr13MoV ocelí, a tento způsob významně ochraňuje čepel před korozí a spolu s tradiční technikou výroby zajišťuje dlouhou životnost nože. Nože jsou ostřeny na mezinárodní úroveň ostrosti v rozmezí 6,0 - 8,0 N.
Díky ergonomické rukojeti vám nůž padne přesně do ruky
Decentní rukojeť se zadním nýtem je vyrobena z bezúdržbového kompozitního materiálu G10, který se vyrábí lisováním skelné tkaniny a pojí se epoxidovou pryskyřicí. G10 je je vhodný na výrobu střenek a rukojetí nožů. Jedná se o extrémně odolný materiál s výbornou obrobitelností a zajímavou kresbou. Má minimální nasákavost tekutin a široké spektrum využití. Je pevný, tvrdý a lehký.
Japonské umění, preciznost a nové technologie
Nože Xituo jsou velice kvalitní. Každý nůž je vyrobený ručně a může se pyšnit tím, že je to originál. Proto je možná odchylka od udávaných hodnot a parametrů nože cca ± 0,5 mm.
Nůž splňuje ty nejpřísnější normy, je součástí luxusního dárkového balení. Nůž je vynikající volbou i jako dárek k různým příležitostem, obzvláště když na čepel necháte dotyčnému vygravírovat nějaký vzkaz.
Parametry nože
Damašková ocel - někdy také jako damascénská ocel nebo damascus steel. Skládá se z velkého počtu vrstev ukovaných do sebe. Cílem této oceli je zlepšit charakteristiku nožů, stejně jako je tomu například u mečů. Nože jsou daleko ostřejší, pevnější a odolnější. Jedno z nejvýraznějších poznávacích znamení jsou “umělecké mapy” na čepeli. Ty vznikají jednotlivým překládáním vrstev. Nejzkušenější výrobci umí vzor přizpůsobit obrazu svému a tím udělat nůž opravdu jedinečným. A my se mezi ně právem řadíme.
Luxusní dárkové balení
Každý nůž odesíláme v luxusní dárkové krabičce. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože z naší nabídky.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, můžete nám ho zaslat přímo v této dárkové krabičce. Zajistíte tím, že nůž bude během přepravy jako v bavlnce. Po nabroušení vám nůž i s krabičkou zašleme zpět.
Rady a tipy na údržbu
- Nože z damascénské oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- Pro zachování ostrosti nůž nedávejte mezi ostatní špinavé nádobí a ručně jej umyjte a osušte. Zabere to jen chvilku a nůž tím dostává řádnou péči.
- Nekrájejte a nesekejte tvrdé potraviny (zmražené, kosti, staré pečivo), může dojít k vylomení ostří.
- Nože z damaškové oceli jsou velmi křehké, proto je nepoužívejte jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
- Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
- Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Damaškové nože |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Typ nože: | Santoku, řeznické, Japonské |
Použití nože: | maso, ryby, zelenina, ovoce, sýry, filetování |
Značka: | Xituo |
Délka čepele: | 151 - 200 mm |
Materiál nože: | Damašková ocel |
Materiál rukojeti: | G10 |
Série: | XITUO DML |
Štítky: | kvalitní, značkové, luxusní, profesionální, krásné, dárek |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.