Nůž XITUO SANTOKU DML (6,5")

ZDARMAZDARMA
sku2
1 614 Kč 1 333,88 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Gravírování
Můžeme doručit do:
27.9.2021

Japonský profesionální nůž pro šéfkuchaře Xituo z 67 vrstev damaškové oceli velmi šetrně leštěný. Tento král mezi asijskými noži je vhodný zejména pro práci s masem, rybami, zeleninou i ovocem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Precizní, odolný, extrémně ostrý

Kuchařský profesionální  nůž Xituo SANTOKU vás okouzlí působivým designem a tou nejvyšší kvalitou. Typické zdobení damascénské oceli dává nožům krásu, výjimečnost a nenahraditelnost. Široká čepel poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení. 

Nůž Santoku je dokonalý při práci s masem, rybami, zeleninou a  ovocem či sýry. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule, plátkování a čištění masa. Oproti jiným nožům se vyznačuje zakulacenou špičkou čepele. Je velmi oblíbený zejména v asijské kuchyni, ale stále více jej využívají také kuchaři po celém světě. 

7.1

Dokonalý řez za všech okolností

Čepel u nožů Santoku je širší než u ostatních kuchařských nožů a vyznačuje se výrazně odlišnou geometrií a kulatější špičkou. Ručně broušené hrany a mimořádná ostrost čepele zajišťují minimální únik tekutin. Díky tomu budou pokrmy plné šťávy a vitamínů. I když je čepel nože mohutnější, krájení je velmi snadné a lehké, bez zbytečně vynaložené síly při krájení.

Kvalitní jádro z prověřené VG10 oceli je vloženo mezi 66 vrstev 8Cr13MoV ocelí, a tento způsob významně ochraňuje čepel před korozí a spolu s tradiční technikou výroby zajišťuje dlouhou životnost nože. Nože jsou ostřeny na mezinárodní úroveň ostrosti v rozmezí 6,0 - 8,0 N.

7.3

Díky ergonomické rukojeti vám nůž padne přesně do ruky

Decentní rukojeť se zadním nýtem je vyrobena z bezúdržbového kompozitního materiálu G10, který se vyrábí lisováním skelné tkaniny a pojí se epoxidovou pryskyřicí. G10 je je vhodný na výrobu střenek a rukojetí nožů. Jedná se o extrémně odolný materiál s výbornou obrobitelností a zajímavou kresbou. Má minimální nasákavost tekutin a široké spektrum využití. Je pevný, tvrdý a lehký.

7.2

Japonské umění, preciznost a nové technologie

Nože Xituo jsou velice kvalitní. Každý nůž je vyrobený ručně a může se pyšnit tím, že je to originál. Proto je možná odchylka od udávaných hodnot a parametrů nože cca ± 0,5 mm.

Nůž splňuje ty nejpřísnější normy, je součástí luxusního dárkového balení. Nůž je vynikající volbou i jako dárek k různým příležitostem, obzvláště když na čepel necháte dotyčnému vygravírovat nějaký vzkaz.

xituo web

Parametry nože

Damašková ocel - někdy také jako damascénská ocel nebo damascus steel. Skládá se z velkého počtu vrstev ukovaných do sebe. Cílem této oceli je zlepšit charakteristiku nožů, stejně jako je tomu například u mečů.  Nože jsou daleko ostřejší, pevnější a odolnější. Jedno z nejvýraznějších poznávacích znamení jsou “umělecké mapy” na čepeli. Ty vznikají jednotlivým překládáním vrstev. Nejzkušenější výrobci umí vzor přizpůsobit obrazu svému a tím udělat nůž opravdu jedinečným. A my se mezi ně právem řadíme.

rozmery

tab

 

Luxusní dárkové balení

Každý nůž odesíláme v luxusní dárkové krabičce. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože z naší nabídky. 

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, můžete nám ho zaslat přímo v této dárkové krabičce. Zajistíte tím, že nůž bude během přepravy jako v bavlnce. Po nabroušení vám nůž i s krabičkou zašleme zpět. 

 pouzdro Xituo

Rady a tipy na údržbu

  • Nože z damascénské oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • Pro zachování ostrosti nůž nedávejte mezi ostatní špinavé nádobí a ručně jej umyjte a osušte. Zabere to jen chvilku a nůž tím dostává řádnou péči.
  • Nekrájejte a nesekejte tvrdé potraviny (zmražené, kosti, staré pečivo), může dojít k vylomení ostří.
  • Nože z damaškové oceli jsou velmi křehké, proto je nepoužívejte jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Damaškové nože
Záruka: 3 roky
Hmotnost: 0.38 kg
Typ nože: Santoku, řeznické, Japonské
Použití nože: maso, ryby, zelenina, ovoce, sýry, filetování
Značka: Xituo
Délka čepele: 151 - 200 mm
Materiál nože: Damašková ocel
Materiál rukojeti: G10
Série: XITUO DML
Štítky: kvalitní, značkové, luxusní, profesionální, krásné, dárek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
K Avatar autora | 21.8.2021
Nůž je velmi ostrý dokonce i pouze s ostřím z výroby a dosud neostřený. Krásný desing také na oko a dobře vyvážený. Velmi dobře se s ním v kuchyni pracuje. Jen různí prodejci mají dosti rozličnou prodejní cenu a v "pochybnostech" i jiný název v recenzi i různý popis výrobku. Uváděné odlišné parametry. Přitom jde jednoznačně o stejný výrobek Santoku, stejné čínské firmy. Jinak také souhlasím s p. Staňou s jeho uvedeným hodnocením.
5
MS Avatar autora | 14.8.2021
Krásný nůž, velmi ostrý! Ozdobné prvky jsou přesvědčivě dobře vyrobené. Dobře vyvážený. Co tady nepíšou je přesné složení oceli. Jádro by mohla být nějaká čínská alternativa japonské oceli VG10. A boky z nerezového Damašku. Což je všechno super.