Nůž Xituo® Santoku DMY (7")
Kód: DMY-3Související produkty
Detailní popis produktu
Nůž asijských šéfkuchařů
Neexistuje snad žádný, který by ho neměl. A není divu. Nůž typu santoku se vyznačuje pevnou čepelí, ručně broušeným ostřím z damaškové oceli a speciálním tvarem špičky. Díky ní se nezapichuje a umožňuje plynulé řezy. Evropské oboustranné broušení zajišťuje jednoduchou manipulaci. Ať jste pravák, nebo levák.
S nožem Xituo ® Santoku DMY (7"):
- nasekáte jakoukoliv zeleninu na jemné nudličky či kousky.
- v podstatě namelete bylinky i kousky vařeného masa.
- nakrájíte jemné plátky a nahradíte s ním tak i klasický plátkovací nůž.
- díky hladké řezné hraně oškrábete z ryb šupiny a z masa zbytky kůže.
- naklepete maso nebo rozbijete krunýř pomocí masivní páteře čepele.
- nadrtíte česnek díky jeho široké čepeli.
- očistíte ovoce a zeleninu od semen pomocí zaoblené špičky.
Jedinečnost damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xituo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.
... i vyvážené rukojeti
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z extrémně odolného, přesto lehkého materiálu G10. Perfektně padne do ruky, takže se nůž jednoduše ovládá a zaručuje jistý pohyb. Povrch je totiž nepřilnavý, ale zároveň zabraňuje nechtěnému sklouznutí prstů. Nenasává vlhkost ani pachy. Vydrží tak i drsnější zacházení. A hlavně dlouhé roky bez známek opotřebení.
Mistrovské zpracování i design
V manufaktuře Xituo® touží po jediném – po dokonalých nožích. A daří se jim. Zakládají si totiž nejen na výběru materiálů, ale také jejich zpracování. Spojují tak tradiční ruční výrobu s nejnovějšími technologiemi. Navíc pochází z čínského města Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří.
Jen díky tomu všemu mohou vznikat mistrovská díla, která najdeme v kuchyních šéfkuchařů po celém světě. A která navíc vydrží generace.
Parametry nože Xituo® Santoku DMY (7")
Jádro čepele: | japonská ocel VG-10 |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 8Cr13MoV* |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2,2 mm |
Materiál rukojeti: | G10** |
Prvky rukojeti: | tři ozdobné nýty |
Hmotnost: | 243,5 g |
* Složením odpovídá japonské oceli AUS 8. Navzdory vysoké tvrdosti je snadno brousitelná a nerezavějící.
** Extrémně odolný kompozitní materiál ze skelných vláken a epoxidové pryskyřice lisovaných při vysokém tlaku a teplotě.
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Xituo® Santoku DMY si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Pro ostří pořád jako nové nůž:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Damaškové nože |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Série: | XITUO DMY |
Typ nože: | Santoku, řeznické, Japonské |
Použití nože: | maso, ryby, zelenina, ovoce, sýry, filetování |
Značka: | Xituo |
Délka čepele: | 151 - 200 mm |
Materiál nože: | Damašková ocel |
Materiál rukojeti: | G10 |
Broušení: | oboustranné |
Doporučené umístění gravíru: | u rukojeti nahoře |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.