Nůž Xituo® Santoku DMY (7")

Kód: DMY-3
ZDARMAZDARMA 1 670 Kč –10 %
sku2
1 670 Kč –10 % 1 503 Kč 1 242,15 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Gravírování
Můžeme doručit do:
27.9.2023

Od asijských šéfkuchařů až k vám domů. Ostří z damaškové oceli si poradí se vším.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nůž asijských šéfkuchařů

Neexistuje snad žádný, který by ho neměl. A není divu. Nůž typu santoku se vyznačuje pevnou čepelí, ručně broušeným ostřím z damaškové oceli a speciálním tvarem špičky. Díky ní se nezapichuje a umožňuje plynulé řezy. Evropské oboustranné broušení zajišťuje jednoduchou manipulaci. Ať jste pravák, nebo levák.

S nožem Xituo ® Santoku DMY (7"):

  • nasekáte jakoukoliv zeleninu na jemné nudličky či kousky.
  • v podstatě namelete bylinky i kousky vařeného masa.
  • nakrájíte jemné plátky a nahradíte s ním tak i klasický plátkovací nůž.
  • díky hladké řezné hraně oškrábete z ryb šupiny a z masa zbytky kůže.
  • naklepete maso nebo rozbijete krunýř pomocí masivní páteře čepele.
  • nadrtíte česnek díky jeho široké čepeli.
  • očistíte ovoce a zeleninu od semen pomocí zaoblené špičky.

xituo web

Jedinečnost damaškové oceli

Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xituo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

IMG_1444

... i vyvážené rukojeti

Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z extrémně odolného, přesto lehkého materiálu G10. Perfektně padne do ruky, takže se nůž jednoduše ovládá a zaručuje jistý pohyb. Povrch je totiž nepřilnavý, ale zároveň zabraňuje nechtěnému sklouznutí prstů. Nenasává vlhkost ani pachy. Vydrží tak i drsnější zacházení. A hlavně dlouhé roky bez známek opotřebení.

IMG_6114ok

Mistrovské zpracování i design

V manufaktuře Xituo® touží po jediném – po dokonalých nožích. A daří se jim. Zakládají si totiž nejen na výběru materiálů, ale také jejich zpracování. Spojují tak tradiční ruční výrobu s nejnovějšími technologiemi. Navíc pochází z čínského města Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří.

Jen díky tomu všemu mohou vznikat mistrovská díla, která najdeme v kuchyních šéfkuchařů po celém světě. A která navíc vydrží generace

Parametry nože Xituo® Santoku DMY (7")

Jádro čepele:  japonská ocel VG-10
Složení damaškové oceli: 66 vrstev oceli 8Cr13MoV*
Tvrdost oceli: 60 ± 2 rockwella
Stupeň ostrosti: 6 až 8 N
Tloušťka čepele:  2,2 mm
Materiál rukojeti: G10**
Prvky rukojeti: tři ozdobné nýty
Hmotnost: 243,5 g

Složením odpovídá japonské oceli AUS 8. Navzdory vysoké tvrdosti je snadno brousitelná a nerezavějící.
** Extrémně odolný kompozitní materiál ze skelných vláken a epoxidové pryskyřice lisovaných při vysokém tlaku a teplotě.

santoku rozm

 

Luxusní dárkové balení

Profesionální nůž Xituo® Santoku DMY si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

 pouzdro Xituo

Pro ostří pořád jako nové nůž:

  • nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte
  • nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
  • nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
  • chraňte před nárazy a pády. 
  • ukládejte na bezpečné místo. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Damaškové nože
Záruka: 3 roky
Série: XITUO DMY
Typ nože: Santoku, řeznické, Japonské
Použití nože: maso, ryby, zelenina, ovoce, sýry, filetování
Značka: Xituo
Délka čepele: 151 - 200 mm
Materiál nože: Damašková ocel
Materiál rukojeti: G10
Broušení: oboustranné
Doporučené umístění gravíru: u rukojeti nahoře

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: