Nůž Xituo® Santoku T-1 (6,5")
Kód: T-1-3Související produkty
Detailní popis produktu
Nůž asijských šéfkuchařů
Neexistuje snad žádný, který by ho neměl. A není divu. Nůž typu santoku se vyznačuje pevnou čepelí, ručně kovaným ostřím z nerezové oceli a speciálním tvarem špičky. Díky ní se nezapichuje a umožňuje plynulé řezy. Evropské oboustranné broušení zajišťuje jednoduchou manipulaci. Ať jste pravák, nebo levák.
S nožem Xituo® Santoku T-1 (6,5"):
- nasekáte jakoukoliv zeleninu na jemné nudličky či kousky.
- v podstatě namelete bylinky i kousky vařeného masa.
- nakrájíte jemné plátky a nahradíte s ním tak i klasický plátkovací nůž.
- díky hladké řezné hraně oškrábete z ryb šupiny a z masa zbytky kůže.
- naklepete maso nebo rozbijete krunýř pomocí masivní páteře čepele.
- nadrtíte česnek díky jeho široké čepeli.
- očistíte ovoce a zeleninu od semen pomocí zaoblené špičky.
Čepel z rukou mistrů
Tahle čepel se nevyrábí, ale ková. Díky tomu vyniká nejen typickou vláknitou kresbou, ale také odolností. Kovaná ocel je totiž houževnatá. Pevnost získává teplotními šoky – kovář ocel nažhaví, kladivem uková a poté schladí. Opakovaně. Tím se mění vnitřní struktura materiálu a zlepšují se jeho vlastnosti. Od vybrušovaných nožů z litiny jsou pak často ty kované k nerozeznání. Alespoň teda pouhým okem. Nakonec je totiž vždycky prozradí právě jejich kvalita. A na té si mistři v manufaktuře Xituo® zakládají.
... a rukojeť z ebenu
Osmihranná rukojeť z ebenového dřeva perfektně padne do ruky. A navíc je v podstatě bezúdržbová. Eben je totiž tvrdý, nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. A vždy se dá dokonale vyleštit.
Mistrovské zpracování i design
V manufaktuře Xituo® touží po jediném – po dokonalých nožích. A daří se jim. Zakládají si totiž nejen na výběru materiálů, ale také jejich zpracování. Spojují tak tradiční ruční výrobu s nejnovějšími technologiemi. Navíc pochází z čínského města Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří.
Jen díky tomu všemu mohou vznikat mistrovská díla, která najdeme v kuchyních šéfkuchařů po celém světě. A která navíc vydrží generace.
Parametry nože Xituo® Santoku T-1 (6,5")
Materiál čepele: | kovaná ocel 440C* |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2 mm |
Materiál rukojeti: | eben |
Prvky rukojeti: | osmihranná s ozdobným proužkem |
Hmotnost: | 162 g |
* Kvalitní nerezová ocel využívaná pro svoji pevnost a odolnost. Čepel tak vydrží skutečně dlouho ostrá.
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Xituo® Santoku T-1 si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.