Nůž XITUO SANTOKU T-1 (6,5")

990 Kč 818,18 Kč bez DPH
Skladem (> 10 ks)
Gravírování
Můžeme doručit do:
22.9.2021

Profesionální nůž pro šéfkuchaře Xituo z kvalitní ručně kované oceli. Tento král mezi noži je vhodný zejména pro práci s masem, rybami, zeleninou i ovocem a je velmi vyhledávaný v asijské kuchyni.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Řemeslný, odolný, extrémně ostrý

Kuchařský profesionální nůž Xituo SANTOKU vás okouzlí svým působivým designem a tou nejvyšší kvalitou.  Široká čepel a velmi dobře padnoucí dřevěná rukojeť  poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání, sekání a krájení. 

Nůž Santoku je dokonalý při práci s masem, rybami, zeleninou a  ovocem či sýry. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule, plátkování a čištění masa. Oproti jiným nožům se vyznačuje více kulatou špičkou čepele. Je velmi oblíbený zejména v asijské kuchyni, ale stále více jej využívají také kuchaři po celém světě. 

santoku

Dokonalý řez za všech okolností

Čepel u nožů Santoku je širší než u většiny ostatních kuchařských nožů a vyznačuje se výrazně odlišnou geometrií. Ručně broušené hrany a mimořádná ostrost čepele zajišťují minimální únik tekutin. Díky tomu budou pokrmy plné šťávy a vitamínů. 

Speciální kompozitní ocel 440C je ručně kovaná a je pálena zkušenými řemeslníky. Ocel je chráněna před korozí, při správném zacházení zajišťuje dlouhotrvající ostrost a spolu s tradiční technikou výroby zajišťuje dlouhou životnost nože. Její kvalita a způsob zpracování přibližuje její vlastnosti a ostrost damaškové oceli.

serie

Díky ergonomické rukojeti vám nůž padne přesně do ruky

Elegantní rukojeť ve tvaru osmiúhelníku s jedním proužkem  je vyrobena z bezúdržbového materiálu v barvě prémiového Ebenového dřevaEbenové dřevo je extrémně tvrdé, s vysokou hustotou. Má velmi jemnou strukturu, dá se vyleštit do vysokého lesku. Eben je možné díky jeho hustotě potopit ve vodě. Dřevo nepohlcuje pachy a je odolné vůči tekutinám. 

serie2

Japonská přesnost, preciznost a nové technologie

Každý nůž je vyrobený ručně a může se pyšnit tím, že je to originál. Proto je možná odchylka od udávaných hodnot a parametrů nože cca ± 0,5 mm.

Nůž splňuje ty nejpřísnější normy, což potvrzuje i certifikát kvality, který nedávno získal. Nůž je vynikající volbou i jako dárek k různým příležitostem. Bohužel na tyto nože lze z důvodu kompozice oceli gravírovat pouze ve spodní části.

1

Parametry nože

Kovaná ocel -  Při výrobě se železo vyjme ze zdroje tepla a ještě horké se vykovává kladivem do požadovaného konečného tvaru. Kované železo má často charakteristický vláknitý vzhled, ale je měkčí a tvárnější než litina. Železo je vysoce tvářitelné, což znamená, že je možné ho nahřát i opakovaně, a zpracovávat do požadovaných tvarů. Ve skutečnosti je tím pevnější, čím více je zpracováno. Kování má pozitivní vliv na pevnost materiálu vlivem deformace zrn a utvoření vláknité struktury, která způsobuje anizotropii materiálu. Kované a vybrušované nože od sebe na první pohled téměř nerozeznáte, pokud nejste odborník. Navzdory tomu, že kované čepele vykazují vyšší houževnatost a odolávají většímu průhybu. Ve výsledku můžeme říct, že kování mírně zlepší mechanické vlastnosti.

rozm santoku

tab santoku

Luxusní dárkové balení

Každý nůž odesíláme v luxusní dárkové krabičce. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože z naší nabídky. 

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, můžete nám ho zaslat přímo v této dárkové krabičce. Zajistíte tím, že nůž bude během přepravy jako v bavlnce. Po nabroušení vám nůž i s krabičkou zašleme zpět. 

pouzdro Xituo

Rady a tipy na údržbu:

  • Nože z kované oceli neumývejte v myčce na nádobí.
  • Pro zachování ostrosti nůž nedávejte mezi ostatní špinavé nádobí a  ručně jej umyjte a osušte.
  • Nekrájejte tvrdé potraviny (zmražené, kosti, staré pečivo), může dojít k vylomení ostří.
  • Nože z kované oceli nepoužívejte jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nerezové nože ze speciální oceli
Záruka: 3 roky
Hmotnost: 0.29 kg
Typ nože: Santoku, řeznické, Japonské
Použití nože: maso, ryby, zelenina, ovoce, sýry, filetování
Značka: Xituo
Délka čepele: 151 - 200 mm
Materiál nože: Kovaná ocel
Materiál rukojeti: Eben
Série: XITUO T-1
Štítky: kvalitní, značkové, luxusní, profesionální, krásné, dárek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: