Rozhovor se zástupcem hotelové školy

 kuchar

 “Damaškovou ocel není třeba chválit, ta se chválí sama.”
 
   Budoucí kuchaři ze Střední školy gastronomické a hotelové v Praze využívají při praxích profesionální nože Damano. V     čem   vidí jejich hlavní přednosti jsme zjišťovali u zástupce ředitele pro gastronomické obory Mgr. Jaroslava Hájka,DiS.
 
  
 
 Jak jste spokojeni s noži Damano?

S noži od firmy Damano jsem maximálně spokojen. Poměr kvalita x cena je skutečně velmi příznivá.  

 Schránka 02

 Jaké nože konkrétně používáte?
Postupem času mám kompletní sadu, a dokonce mi letos přinesl ježíšek i perfektní kožené pouzdro na všechny mé nože. 

 Schránka 02s

Máte svého favorita?
Určitě šéfkuchařský nůž a nůž na zeleninu 

V čem vidíte jejich hlavní přednosti?
Damaškovou ocel není třeba chválit, ta se chválí sama.

 Používáte i doplňkový sortiment?
Kožené pouzdro na všechny mé nože a magnetický držák. Také nový teploměr do masa mne nadchl.

Jaké gastronomické techniky se žáci naučí s noži Damano? 
Na gastronomické škole se žáci učí komplexní dovednosti s kuchařskými noži. Od různých způsobů krájení, okrajování a čištění až po filetování a vykosťování.

9   

Jak se o nože staráte, když jsou v takové zátěži?
Po použití je vždy omyji pod vlažnou vodou a pečlivě osuším před uložením do ochranného pouzdra. V případě potřeby po delším používání obnovím ostří na ocílce.
Ani po několika letech jsem zatím nemusel nože brousit. Hlavně žákům radím nemít nože saponáty a nedávat je do myčky.

 Proč jste si zvolili právě Damano?
Na základě pozitivních referencí, velice vstřícného přístupu a zajištění komplexní nabídky a servisu od pracovníků firmy Damano. Také gravírování se všem žákům velmi osvědčilo. 

  2 

Jak dlouho s firmou Damano spolupracujete?
Prakticky od jejího založení. A jsem přesvědčen, že budeme spolupracovat ještě dlouho.
Momentálně s pracovníky firmy Damano ladíme soupravu pro naše žáky, která by jim byla plošně nabízena při nástupu do školy.

Na další recenze se můžete podívat zde.