Německé nože
Pro německou ocel je charakteristická její pevnost. Jedná se o nejrozšířenější nože na světě. Ve srovnání s damaškovými noži mají větší hmotnost, ale menší tvrdost oceli, která se pohybuje mezi 56 - 58° Rockwella.
Nože s německou ocelí se brousí ve větším úhlu, ikdyž v současné době se můžeme setkat s broušením i do menších úhlů, než bývalo zvykem. Nůž má velmi pevnou konstrukci, je odolný a při pádu je daleko menší šance poškození.
Je využitelný při krájení všech druhů surovin a amatérský kuchař s ním prakticky pokrájí úplně všechno. Je třeba vyzdvihnout jeho snadnější práci s velkými kusy masa. Cenově jsou tyto nože přijatelnější než nože z damaškové oceli. Jejich výroba není tak náročná.
U všech nožů z naší nabídky se můžete spolehnout na dlouhotrvající ostrost nože a kvalitu krájení.