Každý, kdo strávil nějaký čas v kuchyni, ví, že ostrý nůž je základem úspěchu. Ostrý nůž nejen usnadňuje práci, ale také zvyšuje bezpečnost při vaření. Tupý nůž totiž vyžaduje větš...
Rady a návody
Občas se nás ptáte na to, jaký je rozdíl mezi šéfkuchařským nožem a nožem Santoku. A co my na to? Každý z těchto nožů má své unikátní vlastnosti, které ovlivňují jejich použití. P...
Každý vášnivý kuchař nebo milovník nožů si musí uvědomit, že ostří nože je základním kamenem efektivního vaření. Bez ohledu na to, zda se jedná o přípravu masových jídel nebo jemné...
Jaro je tady a s ním i dlouho očekávaná grilovací sezona! Pro mnohé z nás je grilování nejen způsobem, jak si vychutnat lahodná jídla, ale také příležitostí k setkávání se s přátel...
Pokud jste milovníkem outdoorových aktivit jako je kempování, turistika, rybaření nebo bushcraft, pak vám není cizí důležitost správného vybavení. A jedním z nejzákladnějších nástr...
Jak na přípravu domácího sushi Sushi, tradiční japonské jídlo, si získalo srdce gurmánů po celém světě, a ani my v Damanu nejsme výjimkou. Pokud chcete připravit romantickou večeř...
Vánoční kapr: vyfiletujte ho jako profík Za pár dní provoní téměř každou českou kuchyni kapr s bramborovým salátem. Jediná nepříjemnost, která může kazit dojem z večeře, je n...
Skvělý nástroj pro profesionální a domácí kuchaře Vykošťovací nůž je nenahraditelným nástrojem v arzenálu každého kuchaře, od profesionálů až po nadšené domácí kuchaře. Tento spec...
Kuchyně je srdcem domova a správná údržba nástrojů, jako jsou prkénka, je zásadní pro dlouhou životnost a optimální funkčnost. V tomto článku se zaměříme na správné postupy údržby ...
Nože jsou nezbytnými nástroji v každé kuchyni, ale také mohou být nebezpečné, pokud s nimi nepracujete správně. Ať už jste začátečníkem nebo zkušeným kuchařem, dodržování základníc...
Dokáže hodně. Udělá nůž jedinečným dárkem pro obdarovaného, ale také dokáže nůž pěkně zkazit. Proto je třeba důkladně zvážit, co na nůž chcete vygravírovat. Říká se, že někdy méně ...
Jak pečovat o rukojeť nože? Stejně jako čepel nože potřebuje jednou za čas nabrousit, tak i dřevěná rukojeť vyžaduje speciální péči. Při správné údržbě a uskladnění může nůž...
Říkáme jednoznačně ANO. Pokud vlastníte jakýkoli nůž, kterým krájíte a porcujete maso, kvalitní ocílka najde ve vaší kuchyni stoprocentní využití. Vlivem postupného používání nože ...
Jasná odpověď je ano! Kdo nějaký čas tráví v kuchyni "u sporáku", určitě ocení jeho pohodlí a preciznost při vaření. Nejčasti mají kuchaři ve svém stojanu či na magnetické desce n...
Koupíte-li si nový nůž na www.damano.cz, tak není potřeba nůž brousit ani ostřit. Dokonalé ostrosti je dosaženo již z ruční výroby těchto kvalitních nožů. ...
Každý z těchto druhů nožů má svoje typické charakteristické vlastnosti, které odrážejí kuchařské umění mistrů kuchařského cechu příslušné země. Německé nože Pro německou ocel je ...
Kuchyňský nůž byl jedním z prvních nástrojů pravěkých lidí. Ne nadarmo. Vaření patří mezi činnosti, jež někteří miluji a jiní ho naopak považují za nutné zlo. To správné vyba...
Základem rukojetí nožů od DAMANO je kvalitní dřevo, které se na jejich výrobu používá již desítky let. Čerpáme ze zkušeností kuchařských mistrů a zároveň je naší prioritou i kvalit...
Tajemství úspěchu každého kuchaře je skryto v kvalitním a správném noži. S kvalitním kuchyňským vybavením připravíte jídla rychleji, bezpečněji, s menší námahou, lepším vzhle...
Damaškové nože jsou vždy velmi elegantní a zároveň ostré jako břitva. V kuchyni tak poskytnou svému majiteli tu nejlepší službu a práce s nimi je vždy radostí. Pokud však chce...
Stručný pohled do historie výroby damaškové oceli Historický tzv. pravý damask (anglicky zvaný wootz) byl používán k výrobě kvalitních čepelí nožů a mečů. Technika výroby této oce...
Pokud se rozhodnete udělat nůž originálním, nechte si na něj od nás něco vygravírovat. Dobře si však rozmyslete, co přesně to bude, protože to už je napořád. Rádi vás inspirujeme n...