Rady a návody

Jak udržet své nože v nejlepší kondici

Každý, kdo strávil nějaký čas v kuchyni, ví, že ostrý nůž je základem úspěchu. Ostrý nůž nejen usnadňuje práci, ale také zvyšuje bezpečnost při vaření. Tupý nůž totiž vyžaduje větš...

Śéfkuchařský nůž nebo Santoku

Občas se nás ptáte na to, jaký je rozdíl mezi šéfkuchařským nožem a nožem Santoku. A co my na to? Každý z těchto nožů má své unikátní vlastnosti, které ovlivňují jejich použití. P...

Průvodce broušením nožů

Každý vášnivý kuchař nebo milovník nožů si musí uvědomit, že ostří nože je základním kamenem efektivního vaření. Bez ohledu na to, zda se jedná o přípravu masových jídel nebo jemné...

Grilovací sezóna zahájena !!!

Jaro je tady a s ním i dlouho očekávaná grilovací sezona! Pro mnohé z nás je grilování nejen způsobem, jak si vychutnat lahodná jídla, ale také příležitostí k setkávání se s přátel...

Nože pro outdoorové nadšence - nezbytný nástroj pro každé dobrodružství

Pokud jste milovníkem outdoorových aktivit jako je kempování, turistika, rybaření nebo bushcraft, pak vám není cizí důležitost správného vybavení. A jedním z nejzákladnějších nástr...

Jak na přípravu domácího sushi

Jak na přípravu domácího sushi Sushi, tradiční japonské jídlo, si získalo srdce gurmánů po celém světě, a ani my v Damanu nejsme výjimkou. Pokud chcete připravit romantickou večeř...

Vánoční kapr: vyfiletujte ho jako profík

Vánoční kapr: vyfiletujte ho jako profík Za pár dní provoní téměř každou českou kuchyni kapr s bramborovým salátem. Jediná nepříjemnost, která může kazit dojem z večeře, je n...

Vykošťovací nůž - nepostradatelný pomocník ve vaší kuchyni

Skvělý nástroj pro profesionální a domácí kuchaře Vykošťovací nůž je nenahraditelným nástrojem v arzenálu každého kuchaře, od profesionálů až po nadšené domácí kuchaře. Tento spec...

O kuchyňská prkénka je třeba pečovat. Víte ale jak?

Kuchyně je srdcem domova a správná údržba nástrojů, jako jsou prkénka, je zásadní pro dlouhou životnost a optimální funkčnost. V tomto článku se zaměříme na správné postupy údržby ...

Tipy a techniky pro ochranu vašich prstů

Nože jsou nezbytnými nástroji v každé kuchyni, ale také mohou být nebezpečné, pokud s nimi nepracujete správně. Ať už jste začátečníkem nebo zkušeným kuchařem, dodržování základníc...

Co dokáže gravírování na noži?

Dokáže hodně. Udělá nůž jedinečným dárkem pro obdarovaného, ale také dokáže nůž pěkně zkazit. Proto je třeba důkladně zvážit, co na nůž chcete vygravírovat. Říká se, že někdy méně ...

Jak pečovat o rukojeť nože?

Jak pečovat o rukojeť nože?  Stejně jako čepel nože potřebuje jednou za čas nabrousit, tak i dřevěná rukojeť vyžaduje speciální péči. Při správné údržbě a uskladnění může nůž...

Potřebuji skutečně ocílku?

Říkáme jednoznačně ANO. Pokud vlastníte jakýkoli nůž, kterým krájíte a porcujete maso, kvalitní ocílka najde ve vaší kuchyni stoprocentní využití. Vlivem postupného používání nože ...

Paring - je skutečně takový malý nůž potřeba?

Jasná odpověď je ano! Kdo nějaký čas tráví v kuchyni "u sporáku", určitě ocení jeho pohodlí a preciznost při vaření. Nejčasti mají kuchaři ve svém stojanu či na magnetické desce n...

Broušení nebo ostření – jaký je v tom rozdíl?

Koupíte-li si nový nůž na www.damano.cz, tak není potřeba nůž brousit ani ostřit. Dokonalé ostrosti je dosaženo již z ruční výroby těchto kvalitních nožů. ...

Rozdíl mezi damaškovou a německou ocelí

Každý z těchto druhů nožů má svoje typické charakteristické vlastnosti, které odrážejí kuchařské umění mistrů kuchařského cechu příslušné země. Německé nože Pro německou ocel je ...

Jak vybrat kuchyňský nůž

Kuchyňský nůž byl jedním z prvních nástrojů pravěkých lidí. Ne nadarmo. Vaření patří mezi činnosti, jež někteří miluji a jiní ho naopak považují za nutné zlo. To správné vyba...

Materiály rukojetí kuchyňských nožů

Základem rukojetí nožů od DAMANO je kvalitní dřevo, které se na jejich výrobu používá již desítky let. Čerpáme ze zkušeností kuchařských mistrů a zároveň je naší prioritou i kvalit...

Který typ nože potřebujete a kdy ho použít?

Tajemství úspěchu každého kuchaře je skryto v kvalitním a správném noži. S kvalitním kuchyňským vybavením připravíte jídla rychleji, bezpečněji, s menší námahou, lepším vzhle...

Jak pečovat o nůž

Damaškové nože jsou vždy velmi elegantní a zároveň ostré jako břitva. V kuchyni tak poskytnou svému majiteli tu nejlepší službu a práce s nimi je vždy radostí. Pokud však chce...

Co je to damašková ocel a jak poznat pravou?

Stručný pohled do historie výroby damaškové oceli Historický tzv. pravý damask (anglicky zvaný wootz) byl používán k výrobě kvalitních čepelí nožů a mečů. Technika výroby této oce...

Tipy, co si nechat vygravírovat na nůž

Pokud se rozhodnete udělat nůž originálním, nechte si na něj od nás něco vygravírovat. Dobře si však rozmyslete, co přesně to bude, protože to už je napořád. Rádi vás inspirujeme n...