Rady a návody

Jak pečovat o rukojeť nože?

Jak pečovat o rukojeť nože?  Stejně jako čepel nože potřebuje jednou za čas nabrousit, tak i dřevěná rukojeť vyžaduje speciální péči. Při správné údržbě a uskladnění může nůž...

Potřebuji skutečně ocílku?

Říkáme jednoznačně ANO. Pokud vlastníte jakýkoli nůž, kterým krájíte a porcujete maso, kvalitní ocílka najde ve vaší kuchyni stoprocentní využití. Vlivem postupného používání nože ...

Paring - je skutečně takový malý nůž potřeba?

Jasná odpověď je ano! Kdo nějaký čas tráví v kuchyni "u sporáku", určitě ocení jeho pohodlí a preciznost při vaření. Nejčasti mají kuchaři ve svém stojanu či na magnetické desce n...

Broušení nebo ostření – jaký je v tom rozdíl?

Koupíte-li si nový nůž na www.damano.cz, tak není potřeba nůž brousit ani ostřit. Dokonalé ostrosti je dosaženo již z ruční výroby těchto kvalitních nožů. ...

Rozdíl mezi damaškovou a německou ocelí

Každý z těchto druhů nožů má svoje typické charakteristické vlastnosti, které odrážejí kuchařské umění mistrů kuchařského cechu příslušné země. Německé nože Pro německou ocel je ...

Jak vybrat kuchyňský nůž

Kuchyňský nůž byl jedním z prvních nástrojů pravěkých lidí. Ne nadarmo. Vaření patří mezi činnosti, jež někteří miluji a jiní ho naopak považují za nutné zlo. To správné vyba...

Materiály rukojetí kuchyňských nožů

Základem rukojetí nožů od DAMANO je kvalitní dřevo, které se na jejich výrobu používá již desítky let. Čerpáme ze zkušeností kuchařských mistrů a zároveň je naší prioritou i kvalit...

Který typ nože potřebujete a kdy ho použít?

Tajemství úspěchu každého kuchaře je skryto v kvalitním a správném noži. S kvalitním kuchyňským vybavením připravíte jídla rychleji, bezpečněji, s menší námahou, lepším vzhle...

Jak pečovat o nůž

Damaškové nože jsou vždy velmi elegantní a zároveň ostré jako břitva. V kuchyni tak poskytnou svému majiteli tu nejlepší službu a práce s nimi je vždy radostí. Pokud však chce...

Co je to damašková ocel a jak poznat pravou?

Stručný pohled do historie výroby damaškové oceli Historický tzv. pravý damask (anglicky zvaný wootz) byl používán k výrobě kvalitních čepelí nožů a mečů. Technika výroby této oce...