Rady a návody

Broušení nebo ostření – jaký je v tom rozdíl?

Koupíte-li si nový nůž na www.damano.cz, tak není potřeba nůž brousit ani ostřit. Dokonalé ostrosti je dosaženo již z ruční výroby těchto kvalitních nožů. ...

Rozdíl mezi damaškovou a německou ocelí

Každý z těchto druhů nožů má svoje typické charakteristické vlastnosti, které odrážejí kuchařské umění mistrů kuchařského cechu příslušné země. Německé nože Pro německou ocel je ...

Jak vybrat kuchyňský nůž

Kuchyňský nůž byl jedním z prvních nástrojů pravěkých lidí. Ne nadarmo. Vaření patří mezi činnosti, jež někteří miluji a jiní ho naopak považují za nutné zlo. To správné vyba...

Materiály rukojetí kuchyňských nožů

Základem rukojetí nožů od DAMANO je kvalitní dřevo, které se na jejich výrobu používá již desítky let. Čerpáme ze zkušeností kuchařských mistrů a zároveň je naší prioritou i kvalit...

Který typ nože potřebujete a kdy ho použít?

Tajemství úspěchu každého kuchaře je skryto v kvalitním a správném noži. S kvalitním kuchyňským vybavením připravíte jídla rychleji, bezpečněji, s menší námahou, lepším vzhle...

Jak pečovat o nůž

Damaškové nože jsou vždy velmi elegantní a zároveň ostré jako břitva. V kuchyni tak poskytnou svému majiteli tu nejlepší službu a práce s nimi je vždy radostí. Pokud však chce...

Co je to damašková ocel a jak poznat pravou?

Stručný pohled do historie výroby damaškové oceli Historický tzv. pravý damask (anglicky zvaný wootz) byl používán k výrobě kvalitních čepelí nožů a mečů. Technika výroby této oce...

Tipy, co si nechat vygravírovat na nůž

Pokud se rozhodnete udělat nůž originálním, nechte si na něj od nás něco vygravírovat. Dobře si však rozmyslete, co přesně to bude, protože to už je napořád. Rádi vás inspirujeme n...