Nůž na maso filetovací Xinzuo® Carving B13R (10")

Kód: B13R-410
1 780 Kč 1 471,07 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Gravírování
Položka byla vyprodána…

Dokonalý plátek masa ukrojený jediným pohybem. S ručně broušeným ostřím z damaškové oceli to není vůbec žádný problém. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Poradí si s jakýmkoliv masem

Je úplně jedno, jestli máte na prkýnku drůbež nebo zvěřinu. Pro porcování je totiž základem perfektně nabroušené ostří. Tak, aby maso nepotrhalo a jediným pohybem ukrojilo dokonalý plátek. Speciální zúžený tvar čepele umožňuje precizní řez a bezchybnou kontrolu krájení. 

Nůž Xinzuo® Carving B13R (10") se hodí na:

  • plátkování syrového masa.
  • porcování masa připravovaného vcelku.
  • špikování.
  • filetování ryb.

Specifikace

Ostrost se skrývá v detailu

A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.

Rukojeť z palisandru perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Navíc je v podstatě bezúdržbová. Jde totiž o poměrně tvrdé dřevo, které nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Barva je různá – od světlé až po čokoládově tmavou. Vždycky záleží na tom, jaký kus dřeva se pro výrobu použije. Proto si můžete být jistí, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Proto, že žádné dva kusy nejsou stejné.

Car_2

... a taky damaškové oceli

Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

Car_1

Pocta tradici i vynalézavosti

Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.

A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.

Parametry nože Xinzuo® Carving B13R (10")

Jádro čepele:  10Cr15CoMoV* 
Složení damaškové oceli: 66 vrstev oceli 316L
Tvrdost oceli: 60 ± 2 rockwella
Stupeň ostrosti: 6 až 8 N
Tloušťka čepele:  2 mm
Materiál rukojeti: palisandr
Prvky rukojeti: 3 ozdobné nýty
Hmotnost: 225 g

Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

rozmery

Luxusní dárkové balení

Profesionální nůž Xinzuo® Bread B13R si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

ukazka-krabicky

Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:

  • nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte
  • nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
  • nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
  • chraňte před nárazy a pády. 
  • ukládejte na bezpečné místo. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Damaškové nože
Záruka: 3 roky
Značka: Xinzuo
Série: XINZUO B13R
Typ nože: Carving
Použití nože: maso, ryby, sýry, filetování
Materiál rukojeti: Palisandr
Materiál nože: Damašková ocel
Délka čepele: 251 - 300 mm
Broušení: oboustranné
Doporučené umístění gravíru: u rukojeti nahoře
Položka byla vyprodána…
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JD Avatar autora | 4.12.2021
velmi
5
MP Avatar autora | 4.12.2021
Velká spokojenost, pracovat s tímto nožem je radost.
5
MZ Avatar autora | 26.6.2021
Maximálně

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: