DAMANO® kuchyňský set 5 nožů D-B20 z damaškové oceli v dárkovém balení
Kód: D-B20-A5Související produkty
Detailní popis produktu
Jiné, ale pořád stejné
Ruční práce, 66 vrstev kvalitní damaškové oceli a (ne)skutečně ostrá čepel. Nože se tak od sebe liší jediným – tvarem a velikostí. Tak, aby vám v kuchyni při vaření nic nechybělo.
- S univerzálním nožem DAMANO®Utility D-B20 dosáhnete precizních řezů i na malé ploše. Hodí se zejména na ovoce a zeleninu.
- Díky velké čepely šéfkuchařského nože DAMANO® Chef D-B20 jednoduše pomocník na cokoli.
- O nakrájení pečiva bez drobení se zase postará DAMANO® Bread D-B20.
- Nejmenším v celé sadě je pak DAMANO® Paring D-B20 určený na precizní vyřezávání a loupání ovoce a zeleniny.
- Posledním nožem je pak DAMANO® Santoku D-B20. S jeho zaoblenou špičkou a robustní čepelí jednoduše nadrtíte, očistíte a nakrájíte cokoliv. S minimálním úsilí.
Ostrost se skrývá v detailu
A to v Xinzuo®, kde pro nás nože se značkou DAMANO vyrábějí, moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Ergonomická rukojeť z pakka dřeva perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Jednoltivé dřevěné pláty se do sebe pod velkým tlakem laminují. Závěrečné opracování zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. Díky tomu všemu je pakka rukojeť odolná a pevná. A navíc nádherně vypadá. Barva je různá – od světlé až po čokoládově tmavou. Vždycky záleží na tom, jaká dřeva se pro výrobu použijí. A právě díky tomu víte, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Díky tomu, že žádné dva kusy nejsou stejné.

... a taky damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Porovnání nožů
Materiály a ostrost zůstávají. Mění se jen jejich tvar, velikost a celková hmotnost.
Loupací a zdobicí nůž DAMANO® Chef D-B20 (8")
| Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
| Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
| Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
| Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
| Tloušťka čepele: | 2 mm |
| Materiál rukojeti: | pakka wood |
| Prvky rukojeti: | hladká |
| Hmotnost: | 215 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® Paring D-B20 (3,5")
| Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
| Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
| Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
| Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
| Tloušťka čepele: | 2 mm |
| Materiál rukojeti: | pakka wood |
| Prvky rukojeti: | hladká |
| Hmotnost: | 83 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

Nůž na ovoce a zeleninu DAMANO® Utility D-B20
| Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
| Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
| Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
| Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
| Tloušťka čepele: | 2 mm |
| Materiál rukojeti: | pakka wood |
| Prvky rukojeti: | hladká |
| Hmotnost: | 96 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

Nůž na pečivo DAMANO® Bread D-B20 (8,5")
| Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
| Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
| Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
| Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
| Tloušťka čepele: | 2 mm |
| Materiál rukojeti: | pakka wood |
| Prvky rukojeti: | hladká |
| Hmotnost: | 190 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

Nůž na pečivo DAMANO® Santoku D-B20 (7")
| Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV* |
| Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
| Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
| Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
| Tloušťka čepele: | 2 mm |
| Materiál rukojeti: | pakka wood |
| Prvky rukojeti: | hladká |
| Hmotnost: | 208 g |
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

Luxusní dárkové balení
Profesionální nože DAMANO®D- B20 si zaslouží pořádný obal. Přijdou vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ni dostanete i certifikát potvrzující jejich pravost a kvalitu. Pokud sadu pořizujete jako dárek, doporučujeme k nim přihodit stojan z akáciového dřeva.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití je rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně je neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Damaškové nože |
|---|---|
| Záruka: | 3 roky |
| Značka: | DAMANO |
| Výrobce: | Yangjiang Xinzuo Industry & Trade Co., Ltd. |
| Materiál rukojeti: | Pakka |
| Materiál nože: | Damašková ocel |
| Počet vrstev damaškové oceli: | 66+1 |
| Sada: | Ano, 5 (ks) |
| Štítky: | Krásné, Kvalitní, Levné, Luxusní, Nejlepší, Profesionální, Značkové |
| Broušení: | Oboustranné 15° |
| Doporučené umístění gravíru: | U rukojeti dole, U rukojeti nahoře |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.