Typy nožů
Každý typ nože z naší nabídky má jiné upotřebení, prostě se hodí na něco jiného. I když mají vzájemnou zastupitelnost, výborně se doplňují a pomáhají si, každý z nich je prostě špička ve svém oboru. Pojďme si je představit...
PARING - malý nůž, který se používá ke krájení, tvarování, loupání a zdobení. Je ideální na ovoce a zeleninu.
UTILITY - univerzální pomocník hodící se na krájení a špikování. jeho doménou je maso, ryby, ovoce a zelenina.
CARVING - delší nůž ke krájení, plátkování a řezání zejména masa a ryb.
BREAD - není lepší nůž na krájení chleba a pečiva, než tento vroubkovaný.
SANTOKU - Japonský nůž se zaoblenou špičkou. Zvládne krájení, řezání i plátkování masa, ryb, ovoce i zeleniny.
CHEF - nůž šéfkuchaře na maso a ryby. Umí však i se zeleninou a ovocem, je vhodný na krájení a plátkování.
GYUTO - Japonský nůž zpracuje a nakrájí jakoukoli zeleninu, ovoce, maso a ryby. Má jinak stavěnou špičku.
STEAK - s jiným nožem si na steaku nepochutnáte, ať už je medium, rare či well done. Výborně krájí plátky masa.
NAKIRI - Japonský nůž skvěle krájí či seká maso a zeleninu. U kuchařů se stává stále oblíbenějším.
CLEAVER A CHOPPER - sekáček na maso a drobné kosti. Ideální při porcování masa.
Kliknutím na obrázek nože se otevřete nabídku jednotlivých nožů dle jejich typu.