Paring - je skutečně takový malý nůž potřeba?

Jasná odpověď je ano! Kdo nějaký čas tráví v kuchyni "u sporáku", určitě ocení jeho pohodlí a preciznost při vaření.

Nejčasti mají kuchaři ve svém stojanu či na magnetické desce nebo magnetické liště nůž CHEF, takzvaný šéfkuchařský nůž. Je to pochopitelné, protože je používán pro svoji univerzálnost. Vezměme si ale do ruky nůž PARING a zkuste s ním oloupat cibuli, česnek, jablko nebo třeba mrkev. Pak to samé udělejte s nožem pro šéfkuchaře a najednou zjistíte, že už to není tak pohodlné, jak s tím malým "prckem". Jak že se mu říká? PARING. Jeho výhodou je, že se s ním velice dobře manipuluje, je lehoučký, ale i tak pořádně ostrý. Navíc, pokud jste v kuchyni kreativní, je to ten pravý nůž na různá zdobení. Nože PARING jsou vybaveny velmi krátkou čepelí s pevnou špičkou. Spodní část bývá oblá. Někdy je vykrojená pro usnadnění loupání potraviny. Čepel dosahuje délky do 10 cm, díky čemuž je zajištěno snadné a přesné ovládání. Pevnou špičkou bez problémů vyčistíte i skvrny nebo kazy na ovoci a zelenině. Meloun s ním těžko nakrájíte, ale na drobné práce při vaření není lepší řešení.

Jak že je to české přísloví?  I s malým nožem  můžete zahrát velké divadlo :-).

Krásné vaření přeje tým DAMANO !