Nůž a sekáček Hezhen® Cleaver X02 (7")
Kód: X02-1Související produkty
Detailní popis produktu
Když je sekáček nabroušený
... tak je to radost. O to větší, když se to dělá ručně. Dohlídne se tak na sebemenší detail, a vy tak si tak při sekání můžete být jistí. Rozměrná čepel a ostří z německé oceli se hodí téměř na všechno. Nejvíc se ale využívá na porcování větších kusů masa. Projede jím totiž jako po más(l)e.
S nožem Hezhen® Cleaver X02 (7"):
- nasekáte jakoukoliv zeleninu na jemné nudličky či kousky.
- v podstatě namelete bylinky i kousky vařeného masa.
- naporcujete nebo naplátkujete velké kusy masa.
- naklepete maso nebo rozbijete krunýř pomocí masivní páteře čepele.
- nadrtíte česnek díky jeho široké čepeli.
Ostrost se skrývá v detailu
Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Ergonomická rukojeť z červeného dřeva perfektně padne do ruky a je neskutečně vyvážená. Od přírody toto dřevo vyznačuje vysokým podílem oleje a proto je kromě vysoké estetické hodnoty i dobře odolné vůči vodě a vlhkosti. Závěrečné opracování zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. A navíc nádherně vypadá. Barva se může lehce od fotografií v některých případech lišit - je to prostě dřevo a žádný strom není stejný. A právě díky tomu víte, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Díky tomu, že žádné dva kusy nejsou stejné.
… a taky německé oceli
Materiál ostří je alfou a omegou. Právě proto v manufaktuře sáhli po nerezové solingenské oceli. Najdeme ji nejen v kuchyních šéfkuchařů, ale také na operačních sálech. A to už je nějaká záruka kvality.
Na její dokonale hladký povrch se nic nelepí a každý řez je tak ostrý. Precizní. Navíc díky tepelně vakuovému zpracování je ocel (ne)skutečně odolná a pevná. Takže něco vydrží.
Prémiová značka s tradicí
Nože, které už prostě nelze nijak vylepšit. Nikam dál posunout. Jen ty dostanou označení Hezhen®. Stojí za nimi čínská manufaktura Xinzuo®. Pro svojí prémiovou značku využívají jen ty nejkvalitnější materiály – od ostří až po dokonale opracovanou rukojeť. S noži Hezhen® tak pracují šéfkuchaři po celém světě. Jejich mistrné zpracování je totiž důkazem vrcholného umění nožířských mistrů.
Pocta klasickému řemeslu i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím v ní ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Hezhen ručně opracované. Protože mistři nožíři jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Parametry nože Hezhen® Cleaver X02 (7")
Materiál čepele: | solingenská ocel 1.4116* |
Tvrdost oceli: | 58 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2,2 mm |
Materiál rukojeti: | červené dřevo |
Prvky rukojeti: | tři ozdobné nýty |
Hmotnost: | 275 g |
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Hezhen® Cleaver X02 si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Německé nože |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Značka: | HEZHEN |
Série: | X02 |
Typ nože: | Cleaver, řeznické, Japonské |
Použití nože: | bylinky, filetování, maso, ryby, sekání, zelenina |
Materiál rukojeti: | čevené dřevo |
Materiál nože: | Německá ocel |
Délka čepele: | 151 - 200 mm |
Broušení: | oboustranné |
Doporučené umístění gravíru: | u rukojeti nahoře |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.