Nůž na ovoce a zeleninu Xinzuo® Utility B32D (5")

Kód: B32D-7
Novinka TOP
Značka: Xinzuo
ZDARMAZDARMA
Nůž na ovoce a zeleninu Xinzuo® Utility B32D (5")
2 499 Kč 2 065,29 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Gravírování
Můžeme doručit do:
3.4.2024

Precizní řez díky ručně broušenému ostří z damaškové oceli. Ať už se rozhodnete krájet cokoliv.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Precizní a univerzální

Přesně 48 vrstev damaškové oceli a ocelové jádro. Ty jsou základem pevného, odolného a také univerzálního nože Xinzuo® Utility B32D. 

S nožem Xinzuo® Utility B32D:

  • precizně nakrájíte ovoce a zeleninu bez mačkání.
  • lehce naporcujete menší kusy masa a sýrů.
  • nahradíte šéfkuchařský nůž tam, kde jsou potřeba precizní řezy.
  • můžete také špikovat.

Schránka 01

Ostrost se skrývá v detailu

A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.

Rukojeť je vyrobena z železného dřeva (desert ironwood) rostoucího v pouštních oblastech Arizony a Mexika. Je tvrdé a snadno leštitelné. Zároveň ale dostatečně choulostivé. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Má typickou zlatohnědou barvu s tmavší kresbou. Vždycky ale záleží na tom, jaký kus dřeva se pro výrobu použije. A právě díky tomu víte, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Díky tomu, že žádné dva kusy nejsou stejné.

22

... a damaškové oceli

Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace. 

44

Pocta tradici i vynalézavosti

Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.

A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.

Parametry nože Xinzuo® Utility B32D (5"):

Jádro čepele:  SRS 13 Powder*
Složení damaškové oceli: 48 vrstev oceli 316L
Tvrdost oceli: 62 ± 2 rockwella
Stupeň ostrosti: 6 až 8 N
Tloušťka čepele:  2,2 mm
Materiál rukojeti: železné dřevo
Prvky rukojeti: konická rukojeť
Hmotnost: 108 g

* Jedna z nejkvalitnějších nožířských ocelí. Kombinuje neskutečnou pevnost, ale zároveň dostatečnou flexibilitu. Minimálně se tupí, odštěpuje a navíc je antikorozní.

Schránka 01

Luxusní dárkové balení

Profesionální nůž Xinzuo® Utility B32D si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

ukazka-krabicky

Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:

  • nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte
  • nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
  • nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
  • chraňte před nárazy a pády. 
  • ukládejte na bezpečné místo.      

Doplňkové parametry

Kategorie: Damaškové nože, Nože Utility, Nože na ryby, Nože na zeleninu, Nože na sýry, Špikovací nože, Nože Xinzuo, Japonské nože Xinzuo, Univerzální kuchyňské nože, Kuchyňské nože na maso Hezhen, Kuchyňské nože na maso Xinzuo, Kuchyňské nože na maso Swityf, Kuchyňské nože na maso Xituo, Kuchyňské nože na maso Damano, Kuchyňské nože na ryby Hezhen, Kuchyňské nože na ryby Xinzuo, Kuchyňské nože na ryby Swityf, Kuchyňské nože na ryby Xituo, Kuchyňské nože na ryby Damano, Kuchyňské nože na zeleninu Hezhen, Kuchyňské nože na zeleninu Xinzuo, Kuchyňské nože na zeleninu Swityf, Kuchyňské nože na zeleninu Xituo, Kuchyňské nože na zeleninu Damano, Kuchyňské nože na ovoce Hezhen, Kuchyňské nože na ovoce Xinzuo, Kuchyňské nože na ovoce Swityf, Kuchyňské nože na ovoce Xituo, Kuchyňské nože na ovoce Damano, Kuchyňské nože na sýry Hezhen, Kuchyňské nože na sýry Xinzuo, Kuchyňské nože na sýry Swityf, Kuchyňské nože na sýry Xituo, Kuchyňské nože na sýry Damano, Kuchyňské nože na pečivo Xinzuo, Kuchyňské nože na filetování Xinzuo, Kuchyňské nože na špikování Hezhen, Kuchyňské nože na špikování Xinzuo, Kuchyňské nože na špikování Swityf, Kuchyňské nože na špikování Xituo, Kuchyňské nože na špikování Damano, Kuchyňské nože na okrajování Xinzuo, Kuchyňské nože na zdobení Xinzuo, Kuchyňské nože na steaky Xinzuo, Kuchyňské nože na vykošťování Xinzuo, Kuchyňské nože na bylinky Xinzuo, Kuchyňské nože na šunku Xinzuo, Kuchyňské nože na sushi Xinzuo, Kuchyňské nože sashimi Xinzuo, Kvalitní kuchyňské nože Utility, Luxusní kuchyňské nože Utility, Profesionální kuchyňské nože Utility
Záruka: 3 roky
Značka: Xinzuo
Série: XINZUO B32D
Typ nože: Utility, univerzální
Použití nože: maso, ryby, zelenina, ovoce, sýry, špikování
Materiál rukojeti: Severoamerické pouštní dřevo
Materiál nože: Damašková ocel
Délka čepele: 101 - 150 mm
Broušení: oboustranné
Doporučené umístění gravíru: u rukojeti dole

B32D

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JK Avatar autora | 31.1.2023
Myslím, že dobré. Akorát je to asie a pasuje do male ruky.
5
MV Avatar autora | 20.1.2023
hezká kresba damašku a důlků po kování funkční tvar špičky čepele a její vyšší tvrdost precizní opracování rukojeti, skvěle padne do ruky velmi ostrý, opakovaně zkoušeno volným pádem cherry rajčátka z 20-25cm na skloněné ostří + 2prsty lehce držený nůž krájí čistě a bez zachvění papír také volně položený nůž na dlaň zakrojí vlastní vahou 2cm do papíru vhodná velikost na zeleninu, ovoce i jemné zpracování masa přijatelná cena

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: