Ocelová ocílka DAMANO DMS-411

Kód: DMS-411-S
911 Kč 752,89 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
5.12.2024

Vysoce uhlíková ocílka Damano se zhrublou čepelí a velmi odolnou rukojetí. Použijte ji na jemné broušení svých kuchařských nožů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Praktická, bezpečná a spolehlivá

Profesionální kuchyňská/ kuchařská ocílka z vysoce kvalitní uhlíkové oceli, s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Oválný tvar ocílky zajišťuje větší kontakt nože s ocílkou a tím účinnější výsledek broušení. Je vhodná pro všechny typy nožů a při správném používání zajistí jejich delší životnost. Slouží pro pravidelnou údržbu nožů. Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost jejich čepelí. S touto ocílkou připravíte své nože k mistrovským výkonům. Doporučujeme i jako dárek pro všechny příležitosti.

IMG_982

Nejvyšší kvalita použitého materiálu

Ocílka je vyrobena ze spolehlivých materiálů a v této kvalitě vám vydrží dlouhé roky. Je ošetřena proti korozi a jemně nabrousí každý nůž.

IMG_9839

Rukojeť je nádherně provedená a bezpečná

Na rukojeť byla použita pryskyřice s uhlíkovým vláknem, které v nezměněné podobě vydrží dlouhé roky. Má úžasnou škálu barev. Vyniká tvrdostí, trvanlivostí a akustickými vlastnostmi. Rukojeť je stálá, drží svou strukturu a nezachycuje žádný zápach. 

IMG_9823

Parametry ocílky

Jednoduše tak akorát! Ocílka je lehká, dobře se drží a konstrukce vás ochrání před pořezáním.

Schránka 04

Luxusní dárkové balení

Ocílku odesíláme v luxusní dárkové krabičce. Je velmi vhodná jako dárek k různým příležitostem. 

5EE2B099-DE30-49E4-9714-6CF1752E6A23

Jak ocílku používat?

  1. Způsob obtahování prováděný laikem
  • Nejdříve uchopte ocílku tak, abyste ji drželi ve svislé poloze.
  • Špičkou ji opřete o papírovou utěrku, kterou jste předtím několikrát složili a položili ji na krájecí prkénko. To zabrání ujíždění ocílky do stran a zajistí to její stabilitu.
  • Nyní nůž nakloňte v úhlu přibližně 20° směrem k povrchu ocílky.  
  • Přejeďte po ocílce čepelí nejdříve ostřím napřed ve směru dolů před ocílku.
  • Postup opakujte alespoň 20 x na obou stranách, na každé zvlášť. Dbejte při tom na plynulý tah a zároveň zbytečně netlačte.
  • Vždy je dobré mít na paměti, že při ostření keramických nožů je nutné bezpodmínečně dodržovat zvláštní postup uvedený v konkrétním návodu od výrobce, neboť jejich čepele jsou mimořádně tvrdé.  
  1. Způsob obtahování prováděný profesionálem
  • Uchopte ocílku tak, že ocelová zábrana zvaná gard, umístěná na okraji rukojeti, chrání vaši ruku před zraněním při případném sklouznutí nože.
  • Pravou rukou uchopte rukojeť nože co nejpevněji.
  • Na špičku ocílky nasaďte kořen nože.
  • Mírným tlakem veďte nůž proti ostří až na konec ocílky, a to tím způsobem, že tah ukončíte u špičky nože.
  • Totéž zopakujte ale s druhou stranou ostří. Směr tahu ostří musí probíhat vždy směrem k ocílce.
  • Důležité je příliš netlačit. Stačí obtažení provést vždy několikrát z obou stran. Rukou profesionála správně provedené obtažení trvá pouhých pár vteřin. Není to sice nic složitého, ale chce to mít jistý grif.
  • Profesionální kuchaři doporučují mít ocilku po ruce, abyste při krájení mohli kdykoli znovu provést obtažení nože.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ocílky
Záruka: 3 roky
Značka: DAMANO
Výrobce: Yangjiang Amber Industrial Co., Ltd.
Materiál rukojeti: pryskyřice
Materiál čepele: drážkovaný
Doplněk: Ocílka

Jak ocílku používat?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: