SWITYF® kuchyňský nůž Santoku OK (7")
Kód: OK-3Související produkty
Detailní popis produktu
Nůž asijských šéfkuchařů
Neexistuje snad žádný, který by ho neměl. A není divu. Nůž typu santoku se vyznačuje pevnou čepelí, ručně broušeným ostřím z damaškové oceli a speciálním tvarem špičky. Díky ní se nezapichuje a umožňuje plynulé řezy. Evropské oboustranné broušení zajišťuje jednoduchou manipulaci. Ať jste pravák, nebo levák.
S nožem Swityf® Santoku OK (7"):
- nasekáte jakoukoliv zeleninu na jemné nudličky či kousky.
- v podstatě namelete bylinky i kousky vařeného masa.
- nakrájíte jemné plátky a nahradíte s ním tak i klasický plátkovací nůž.
- díky hladké řezné hraně oškrábete z ryb šupiny a z masa zbytky kůže.
- naklepete maso nebo rozbijete krunýř pomocí masivní páteře čepele.
- nadrtíte česnek díky jeho široké čepeli.
- očistíte ovoce a zeleninu od semen pomocí zaoblené špičky.

Krása damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Díky tomu se dají vlastnosti čepele dokonale přizpůsobit. Při výrobě se navíc používá nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

Na rukojeti taky záleží
Kulatá rukojeť z olivovníku perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Použité dřevo je tvrdé a odolné. A taky nádherně vypadá. Závěrečné opracování navíc zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. Díky tomu všemu je rukojeť odolná a pevná. Takže něco vydrží.

Tradiční, ale moderní
Nejsou na trhu zas tak dlouho. Ale už si na něm zvládli vydobýt postavení. Řeč je o firmě Dtyt Industry Co., která stojí za noži Swityf®. Samotná manufaktura sídlí v čínském městě Yangjiang přezdívaném „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k nožířskému řemeslu patří.
Pečlivě se vybírají nejen materiály, ale také postupy. Proto se manufaktura nespoléhá jen na tradice, ale zapojuje do procesu i nejnovější technologie. Na svém kontě tak má 3 patenty a nespočet precizně vyrobených nožů. A na jeden z nich právě koukáte.
Parametry nože Swityf® Santoku OK (7")
| Jádro čepele: | AUS-10* |
| Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
| Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
| Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
| Tloušťka čepele: | 2 mm |
| Materiál rukojeti: | olivovník |
| Prvky rukojeti: | hladká s červeným proužkem |
| Hmotnost: | 184 g |
* Kvalitní japonská ocel vynikající tvrdostí a odolností.

Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Swityf® Santoku OK si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Nože Santoku |
|---|---|
| Záruka: | 3 roky |
| Značka: | SWITYF |
| Série: | OK |
| Typ nože: | Santoku |
| Použití nože: | Maso, Ovoce, Ryby, Sýry, Zelenina |
| Materiál rukojeti: | Olivové dřevo |
| Materiál čepele: | Damašková ocel |
| Počet vrstev damaškové oceli: | 66 |
| Štítky: | Krásné, Kvalitní, Levné, Luxusní, Nejlepší, Profesionální, Značkové |
| Broušení: | Oboustranné 15° |
| Doporučené umístění gravíru: | U rukojeti nahoře |
Výpis hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.