Nůž DAMANO® Santoku D-B13D (7")

Kód: D-B13D-3
ZDARMAZDARMA
Nůž DAMANO® Santoku D-B13D (7")
1 859 Kč 1 536,36 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Gravírování
Můžeme doručit do:
30.4.2024

Od asijských šéfkuchařů až k vám domů. Ručně broušené ostří z damaškové oceli si poradí se vším.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nůž asijských šéfkuchařů

Neexistuje snad žádný, který by ho neměl. A není divu. Nůž typu santoku se vyznačuje pevnou čepelí, ručně broušeným ostřím z damaškové oceli a speciálním tvarem špičky. Díky ní se nezapichuje a umožňuje plynulé řezy. Evropské oboustranné broušení zajišťuje jednoduchou manipulaci. Ať jste pravák, nebo levák.

S nožem DAMANO® Santoku D-B13D (7"):

  • nasekáte jakoukoliv zeleninu na jemné nudličky či kousky.
  • v podstatě namelete bylinky i kousky vařeného masa.
  • nakrájíte jemné plátky a nahradíte s ním tak i klasický plátkovací nůž.
  • díky hladké řezné hraně oškrábete z ryb šupiny a z masa zbytky kůže.
  • naklepete maso nebo rozbijete krunýř pomocí masivní páteře čepele.
  • nadrtíte česnek díky jeho široké čepeli.
  • očistíte ovoce a zeleninu od semen pomocí zaoblené špičky.

Schránka 01

Ostrost se skrývá v detailu

A to v Xinzuo®, kde pro nás nože vyrábějí,  moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.

Rukojeť je vyrobena z železného dřeva (desert ironwood) rostoucího v pouštních oblastech Arizony a Mexika. Je tvrdé a snadno leštitelné. Zároveň ale dostatečně choulostivé. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Má typickou zlatohnědou barvu s tmavší kresbou. Vždycky ale záleží na tom, jaký kus dřeva se pro výrobu použije. A právě díky tomu víte, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Díky tomu, že žádné dva kusy nejsou stejné.

1

... a damaškové oceli

Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

3

Pocta tradici i vynalézavosti

Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.

A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.

Parametry nože DAMANO® Santoku D-B13D:

Jádro čepele:  10Cr15CoMoV* 
Složení damaškové oceli: 66 vrstev oceli 316L
Tvrdost oceli: 60 ± 2 rockwella
Stupeň ostrosti: 6 až 8 N
Tloušťka čepele:  2,4 mm
Materiál rukojeti: železné dřevo
Prvky rukojeti: 3 ozdobné nýty
Hmotnost: 255 g

Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

Schránka 02

Luxusní dárkové balení

Profesionální nůž DAMANO® Santoku D-B13D si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

Krabička damano 

Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:

  • nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte
  • nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
  • nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
  • chraňte před nárazy a pády. 
  • ukládejte na bezpečné místo.  

Doplňkové parametry

Kategorie: Damaškové nože
Záruka: 3 roky
Značka: DAMANO
Série: D-B13D
Výrobce: Yangjiang Xinzuo Industry & Trade Co., Ltd.
Typ nože: Santoku, Japonský styl, řeznický, šéfkuchařský
Použití nože: maso, ryby, zelenina, ovoce, sýry, filetování
Materiál rukojeti: Severoamerické pouštní dřevo
Materiál nože: Damašková ocel
Počet vrstev damaškové oceli: 66+1
Broušení: oboustranné 15°
Doporučené umístění gravíru: u rukojeti dole

B13D

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IV Avatar autora | 25.12.2023
Velmi spokojená, je ostrý jako břitva.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: