Nůž šéfkuchařský DAMANO® Santoku DMS-205 (7")

Kód: DMS-205-3
Novinka
Značka: Damano
1 492 Kč 1 233,06 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Gravírování
Můžeme doručit do:
5.12.2024

Dlouhá čepel, ručně broušené ostří a ergonomická rukojeť kombinovaná dřevem a barevnou pryskyřicí. Nůž, bez kterého se žádný šéfkuchař neobejde. A s kterým nakrájí vlastně všechno. Ručně broušené ostří a 67 vrstev damaškové oceli si poradí opravdu se vším.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nůž asijských šéfkuchařů

Neexistuje snad žádný, který by ho neměl. A není divu. Nůž typu santoku se vyznačuje pevnou čepelí, ručně broušeným ostřím z damaškové oceli a speciálním tvarem špičky. Díky ní se nezapichuje a umožňuje plynulé řezy. Evropské oboustranné broušení zajišťuje jednoduchou manipulaci. Ať jste pravák, nebo levák.

S nožem DAMANO® Santoku DMS-205 (8"):

  • nasekáte jakoukoliv zeleninu na jemné nudličky či kousky.
  • v podstatě namelete bylinky i kousky vařeného masa.
  • nakrájíte jemné plátky a nahradíte s ním tak i klasický plátkovací nůž.
  • díky hladké řezné hraně oškrábete z ryb šupiny a z masa zbytky kůže.
  • naklepete maso nebo rozbijete krunýř pomocí masivní páteře čepele.
  • nadrtíte česnek díky jeho široké čepeli.
  • očistíte ovoce a zeleninu od semen pomocí zaoblené špičky. 

Krása damaškové oceli

Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Díky tomu se dají vlastnosti čepele dokonale přizpůsobit. Při výrobě se navíc používá nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

IMG_8499 拷贝

Na rukojeti taky záleží

Ergonomická rukojeť ze dřeva a modré pryskyřice perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Použitý materiál  je tvrdý a odolný. A taky nádherně vypadá. Závěrečné opracování navíc zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. Díky tomu všemu je rukojeť odolná a pevná. Takže něco vydrží.

 IMG_8487 拷贝

Tradiční, ale moderní

Nože DAMANO® ze série DMS-205 jsou vyráběny v čínském městě Yangjiang přezdívaném „město nožů“ v manufaktuře AMBER KNIFE. Jedná se o velmi spolehlivého a zkušeného výrobce nožů. který preferuje kvalitu, prvotřídní materiály, zkušenost a spolehlivost. Již po mnoho let se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k nožířskému řemeslu patří. 

Pečlivě se vybírají nejen materiály, ale také postupy. Proto se manufaktura nespoléhá jen na tradice, ale zapojuje do procesu i nejnovější technologie. Na svém kontě nespočet precizně vyrobených nožů dodávaných do celého  světa.. A na jeden z nich právě koukáte.

Parametry nože DAMANO® Santoku DMS-205 (8")

Jádro čepele:  VG-10
Tvrdost oceli: 60 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti: 6 až 8 N
Tloušťka čepele:  2,0 mm
Materiál rukojeti: dřevo + pryskyřice
Prvky rukojeti: ozdobný nýt
Hmotnost: 172 g

 

Schránka 04

Luxusní dárkové balení

Profesionální nůž DAMANO® Kiritsuke DMS-205 si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

 5EE2B099-DE30-49E4-9714-6CF1752E6A23

 

Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:

  • nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte
  • nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
  • nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
  • chraňte před nárazy a pády. 
  • ukládejte na bezpečné místo. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Damaškové nože
Záruka: 3 roky
Značka: DAMANO
Výrobce: Yangjiang Amber Industrial Co., Ltd.
Typ nože: Santoku
Použití nože: filetování, maso, porcování
Materiál rukojeti: pryskyřice + dřevo
Materiál nože: Damašková ocel
Počet vrstev damaškové oceli: 66+1
Broušení: oboustranné 15°
Doporučené umístění gravíru: u rukojeti dole, u rukojeti nahoře
Materiál jádra čepele: VG10
Materiál pláště čepele: 316L

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: