Nůž Hezhen® Steak X02M (5")
Kód: X02M-9Související produkty
Detailní popis produktu
Aby měl steak pořád šťávu
... ať už si svůj flák masa připravujete jakkoliv. Krvavý nebo propečený, je to jedno. Ručně broušené ostří zajistí, že na maso nemusíte tlačit. Díky tomu dosáhnete precizního řezu a všechna šťáva zůstane přesně tam, kde má. V mase.
S nožem Hezhen® Steak X02M (5"):
- nakrájíte steak jakkoliv propečený.
- naporcujete menší kusy masa připraveného vcelku.
- nakrájíte ovoce a zeleninu.
- prošpikujete maso.
- nahradíte šéfkuchařský nůž, pokud preferujete kratší ostří.
Ostrost se skrývá v detailu
Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Ergonomická rukojeť z micarty perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Jednoduše se tvaruje a závěrečné opracování zamezuje pohlcování pachů i vlhkosti. A navíc nádherně vypadá. Má propracovanou kresbu a žíhání. Micarta je kompozitní materiál, který se stal velmi oblíbeným pro výrobu střenek (rukojetí) nožů, a to díky svým vynikajícím vlastnostem. Je ceněná pro svou odolnost, stabilitu a estetickou variabilitu. Vyrábí se impregnací vrstev různých materiálů (jako je plátno, papír, len, juta, nebo i skleněná vlákna) termosetovou pryskyřicí, nejčastěji fenolickou, ale i epoxidovou nebo polyesterovou. Tyto vrstvy jsou následně stlačeny a zapečeny pod vysokým tlakem a teplotou, čímž vzniká pevný, homogenní blok.
Vlastnosti Micarty
Micarta nabízí řadu výhod, díky kterým je ideální pro rukojeti nožů:
- Vysoká odolnost a trvanlivost: Je extrémně odolná proti opotřebení, nárazům a prasknutí.
- Vynikající stabilita: Nepodléhá změnám teploty a vlhkosti v takové míře jako přírodní materiály (např. dřevo), což minimalizuje riziko smrštění nebo roztažení.
- Odolnost proti vlhkosti a chemikáliím: Díky pryskyřičné vazbě je Micarta prakticky nenasákavá a odolává většině běžných chemikálií a olejů.
- Dobrá přilnavost: I když může být hladká, má tendenci poskytovat bezpečný úchop, zejména když je povrch zdrsněn nebo má texturu.
- Estetická variabilita: V závislosti na použitých materiálech (barva plátna, papíru atd.) a způsobu zpracování lze dosáhnout široké škály barev, vzorů a textur. Broušením se mohou odhalit zajímavé vrstvené vzory.
- Snadná opracovatelnost: Relativně snadno se brousí, frézuje a leští, což umožňuje nožířům vytvářet ergonomické a složité tvary.
... a taky damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.
Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím v ní ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Hezhen ručně opracované. Protože mistři nožíři jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Parametry nože Hezhen® Steak X02M (5")
Jádro čepele: | 10Cr15CoMoV |
Složení damaškové oceli: | 66 vrstev oceli 316L |
Tvrdost oceli: | 60 ± 2 rockwella |
Stupeň ostrosti: | 6 až 8 N |
Tloušťka čepele: | 2,2 mm |
Materiál rukojeti: | Micarta |
Prvky rukojeti: | Měděnné nýty |
Hmotnost: | 127 g |
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Hezhen® Steak X02M si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Damaškové nože |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Značka: | HEZHEN |
Série: | X02M |
Typ nože: | Steak |
Použití nože: | Maso, Steaky |
Materiál rukojeti: | Micarta |
Materiál nože: | Damašková ocel |
Délka čepele: | 101 - 150 mm |
Počet vrstev damaškové oceli: | 66+1 |
Štítky: | Krásné, Kvalitní, Levné, Luxusní, Nejlepší, Profesionální, Značkové |
Broušení: | Oboustranné |
Doporučené umístění gravíru: | U rukojeti dole |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.